strojek na uzavírání konzerv

host - 20.48 (?)
31.3.2015 13:38

Podarilo se mi navarit ceockem po obvodu a potom osoustruzit presne na vnitrni prumer vicka abych nemusel delat cely novy unasec. Na vysku jsem udelal unasec zhruba o milimetr vyzsi nez vyska vicka aby sepri zavirani okraj zaviraneho vicka nemel moznost   prehnout pres unasec. Vydel jse u kamarada na strojku unasec vyzsi nez mam ja mozna je vic typu nevim.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 213.126 (?), 21.11.2013 23:40

A co plechovky na konzervy?Ještě existují?

host - 47.72 (?), 18.1.2014 23:02

Zavírání masa a zaváření jsme používali dlouhá léta, pokud byla zavíračka správně seřízená a dodržel se nepřerušený var po dobu min. 2 hodin, nestalo se, že by se nějaká plechoka zkazila. Plechovky jsme uchovávali v chladnu, vyjímkou nebylo i několik let. Možná to nebyla konzerva v pravém slova smyslu, ale jen polokonzerva.přesto to fungovalo spolehjlivě. Postupem času se začalo šetřit na kvalitě plechu, jeho síle i kvalitě pocínování..Dříve se dala plechovka použít vícelkrát, zavedením plechovek ze slabšího vroubkovaného plechu se snížil možný počet opakovaného použití, kromě toho je povrchová úprava plechovek tak nekvalitní, že už do roka zreznou. To kvalitní žárově pocínované plechovky nikdy neudělali. Šetří se na těsnící gumě víček, takže je problém udělat dokonalý uzávěr. Změnil se i průměr prodávaných plechovek z 98 na 99 mm.takže původní zavíračky ztratili schopnost nové plechovky kvalitně uzavřít. Úprava zavíračky je náročná, nové nejsou příliš robustní, jsou to spíš hračky a dají se sehnat jen vyjímečně.Takže se dá kostatovat že v důsledku "inovací" ve výrobě plechovek a nedostatku kvalitních zavíraček lze v brzké době očekávat velké omezení nebo i konec tohoto způsobu konzervace potravin. I když plechovky bývají v železářství ještě v prodeji (pokud se tomu dá ještě "plechovka" říkat).

host - 20.220 (?), 4.1.2015 16:50

Take mam strojek na zavirani po dedovi zustala nam stara zasoba plechovek i s vicky takzejsme zavarovali, plechovky orezavali vse jako kdysi a vse v pohode do te doby nez dosli vicka.koupili jsme nove vicka ktera nepasuji na stare plechovky potom i nove plechovky s vicky ale nejde nam zavirat jak popisujete asi prumer vicka na strojek vicko je volne zkouseli jsme stelovat ale nedari senam to. uvazoval jsem udelat novy unasec ktery by byl tesnejsi na nove vicko nemate nekdo s timto zkusenost diky

host - 14.232 (?), 6.1.2015 15:25

trhova ekonomika hovori - kup novy stroj ak sa Ti minu plechovky

host - 176.91 (?), 7.1.2015 10:50

To přitlačení víčka na plechovku se dělá vačkou.Protože se plechovky dají ořezávat, tak potom jsou nestejně dlouhé.Při zavárání jsem tedy vačku nezaklapával, ale páku jsem ovládal nohou tak, že jsem na ní přiměřenou silou šlapal.Unašeč se s víčkem neprotáčel.U vás je ještě problem, že pokud jsou víčka +plechovky jiného rozměru, tak musíte podle toho taky seřídit zavírací rolny.Je to dost makačka a co pokus, to víčko.Oříznout a znovu.Až to bude ty dva pochody v pořádku.Pak maso.Pokud máte stroj pouze na stole, tak asi nohou na to nedosáhnete.Musíte si poradit rukama, nebo tak že budete 2.

host - 20.9 (?), 14.1.2015 18:00

Zkouseli jsme s ekcentre i bez nej takze jedine zkusit stelovat diky za odpoved dam vedet jestli se podarilo

host - 20.67 (?), 4.2.2015 18:50

Zdravim po delsim serizovani a neuspechu jsem nakonec vysoustruzil novy unasec presne na prumer vicka, behem pul hodiny nasteloval a strojek funguje jako driv

host - 72.69 (?), 28.3.2015 12:10

Dobrý den,

mohl by jste mi dát podrobnější informace jakým způsobem jste vysoustružil nový unašeč? Řeším obdobný problém.

Trnka

trnkamarabu@seznam.cz

host - 20.48 (?), 31.3.2015 13:38

Podarilo se mi navarit ceockem po obvodu a potom osoustruzit presne na vnitrni prumer vicka abych nemusel delat cely novy unasec. Na vysku jsem udelal unasec zhruba o milimetr vyzsi nez vyska vicka aby sepri zavirani okraj zaviraneho vicka nemel moznost   prehnout pres unasec. Vydel jse u kamarada na strojku unasec vyzsi nez mam ja mozna je vic typu nevim.

host - 20.220 (?), 14.4.2019 22:53

Chtěl bych se zeptat, podařilo se vám nějak vyřešit seřízení zavírače? Děkuji

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika