Proč mi nechytají víčka?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 7.238 (?), 11.3.2013 20:27
Tak to já mám jiné starosti.Po necelých dvou letech mi začínají víčka zevnitř se rozežírat od octu co je v nálevu od okurek.Přitom nálev se víčka nedotýká.
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.26 (?), 11.7.2014 21:14
Tak hlásím třetinková víčka s červenou gumou Zeko trade, šarže 4/2014 nechytají, dělám obden maliny, doteď beze ztráty a teď je třetina sklenic na předělání. Při otevírání se oškrábala barva z rolovaného lemu, také se mi zdá přesah na sklenici větší, což by mi bylo fuk, kdyby chytali.
|
|
|
|
|
|
|
romca77 - (34) - 97.178 (?), 26.8.2014 19:18
Když jsem loni koupila víčka v hyper super, chytla cca půlka, pak jsem si všimla, že mají tu gumu hodně umělou a jsou poměrně měkká. Šla jsem do klasického želežástrví a koupila poctivá česká víčka, které mají opravdu gumu. Z dávky cca 13, nechytne max. jedno. Už jiná nekupuji.
|
|
|
|
|
|
|
host - 56.189 (?), 1.2.2016 9:01
Měl jsem stejný problém. Po dotazu u výrobce mi bylo sděleno, že musím používat jedině víčka Omnia a dát si pozor při nákupu na etiketu. Jiná víčka např. z Bulharska, Polska ap. jsou prý určena pro konzervárenské zpracování, mají mírně jiný rozměr a jiné vlastnopsti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 137.234 (?), 3.2.2016 22:01
Asi jste dlouho nezavařoval. Bulharské víčka jsou hrozný šmejd. Spousta jich nechytne. Nyní kupuji pouze o něco dražší víčka české výroby. Je třeba hledat, ne všude je mají. S nimi problémy s nechytáním nemám. Aleš
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.135 (?), 4.2.2016 8:37
Pružiny bývaly určené pro speciální označená víčka - silnější, ze strojobalu. Stejně jako MV dnes používám pružiny s úspěchem pro obyčejná víčka, asi jsou ze silnějšího pechu, neměřil jsem, ale zkusím. Tím se částečně mohou vysvětlit i obtíže při jejich zavírání, silný plech se špatně tváří (od pojmu tváření ve strojírenství, nikoliv od vzhledu obličeje).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|