Používam spomínaný odkôstkovač od Tescomy, môžem potvrdiť, že to fakt funguje celkom dobre. Výhoda oproti ručným klieštikom je v tom, že spätný pohyb čerešu vyhodí do misky. Pravda, nefuguje to vždy na 100 %, ale je to veľké zrýchlenie práce.
Dobry den, zajtra by som si chcel vyrobit do zasoby dzem asi z 10kg visni, skusil som ich odpeckovavat rucne, ale to je ako za trest. Nemate niekto dobru radu, pripadne recept, ako vyrobit dzem z visni bez toho aby som ich musel vypeckovat?
Tak to ste ma nepotesili, 10kg rucne to mi hadam odpadnu ruky... Myslel som ci sa visne po rozvareni nedaju nejako prepasirovat ale asi by to nefungovalo. Skusim asi tento zlepsovak.
No, myslím, že s odpeckovávačem vám to půjde rozhodně rychleji a taková investice to zase není. Koupila jsem si ho kvůli pár kilům ročně na marmeládu a nelituju. Případně můžete zkusit, jestli by vám ho někdo v okolí nepůjčil. Do deseti kil bych se tou vidličkou nepouštěla.
Používam spomínaný odkôstkovač od Tescomy, môžem potvrdiť, že to fakt funguje celkom dobre. Výhoda oproti ručným klieštikom je v tom, že spätný pohyb čerešu vyhodí do misky. Pravda, nefuguje to vždy na 100 %, ale je to veľké zrýchlenie práce.
Este jedna otazka, nasiel som recept kde sa pise, ze na 1kg ovocia davkujeme 0,5kg cukru a 40g pektinu, ak by som chcel ako alternativu pouzit nezrele egrese, kolko ich tam mam dat?
Džem z kila ovoce a půl kila cukru se musí něčím konzervovat, má málo cukru (samoúdržný je až při koncentraci 60% cukru v hotovém výrobku). Na ty angrešty se vám večer podívám a pošlu SZ.