Účinek Bofixu se projevuje již po 3 -4 dnech, pokud přidáte Lignohumát Max, pak do 24 hod. Zásadní věcí zůstává pokryvnost rostlin a dostatečná listová plocha. Tím chci říci, že trávník by neměl být sečen min. 10 dní před aplikací, tedy za předpokladu dostatečné vláhy a poté nejlépe opět 10 dní také. Jde o dostatečné rozvedení účinných látek až do kořenů za předpokladu co největší listové plochy. Pokud aplikaci vezmete tzv. žavesem, tedy s nedostatečnou pokryvností, dočkáte se pouze slabé reakce a po čase při podobných postupech, rezistence plevelů. Zásadně nestříkejte za sucha, kdy rostliny mají uzavřené póry a jen přežívají zpola zaschlé. Nedoporučuji ani stříkat později jak v srpnu, kdy látková výměna pomalu ustává a značně se prodlužuje doba účinku a tím i sečení. Plevely postupně zajdou samy aniž byste je museli vyhrabávat. Holá místa lze dosít, ale pokud Vám na trávníku záleží, měli byste vědět jaké semeno od jaké firmy jste původně použili. I v tom je dost rozdíl a ve finále mohou být dosetá místa úplně rozdílná. Já osobně jsem pro krásný rozkvetlý vyšší trávník se včelami a motýli. Tyhle sterilní koberce udržované na 5cm mi nic neříkají. Je to jen o obrovském kšeftu mnoha firem, vč. vertikutace. Máte-li na to, pak "solte".
Tolik slovo profesionála.
V. Smetana