zklamani z Bofixu?

host - 255.170 (?) 
3.11.2007 15:48
Ja jsem strikal Bofixem nekolikrat a pokazde me pekne zklamal. Pouzil jsem jej koncentrovanejsi nez  bylo uvedeno v navodu. Strikal jsem za bezvetri, slunce prilis nesvitilo a prset, taky neprselo. Tak mi teda reknete, proc to ani na potreti neucinkovalo? A to se nestalo jen mi, ale taky kamaradovi. Dnes bych si jej urcite nekoupil. Nevim, kde se stala chyba.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 179.67 (?), 13.3.2008 19:13

Bofixom striekam trávnik plošne raz ročne. Trávnik potom nekosím dlhšie ako týždeň. Po celý rok mám potom od burín pokoj. Neviem kde robia chybu tí, čo im nepomáha. Mne sa osvedčil.

host - 124.161 (?), 12.7.2009 11:43

Bofix aplikuji 1x ročně na celý trávník a je pravda, že máme absolutní klid od plevelů, vždy zabral bez problémů. Člověk to nastříká a má celý rok pokoj, jen seká, žádný plevel jen nádherná tráva, každý kdo příjde obdivuje. Určitě to stojí za to. Takže i já Bofix doporučuji. Gábina

sopa - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (73) - 190.202 (?), 24.7.2009 8:10
potřeboval bych zkušenost z praxe: před 2 dny jsem postříkal trávník Bofixem a nyni plevel kroutí a nevypada dobre :), coz je jiste uspech. Za jak dlouho muzu travnik posekat, abych plevelu nepomohl? Je to tak, ze postrik je jiz v korenech a muzu travu posekat? Davat to do kompostu je hloupost nebo se postrik behem kompostovani rozlozi v neco neskodneho?

Honza Ringo - (5) - 172.200 (?), 24.7.2009 8:48

Taky bych rozšířil položený dotaz. V současné době cca před 3 měsící založený trávník roste tak rychle že je nutno jej sekat každé 2-3 dny.  V trávníku jsou rovněž různé plevele které by si zasloužili postřik nějakým ti selektivním herbicidem (mám nakoupen Starane a Lontrel). Problémem je však to po aplikaci by se právě nemělo dost dlouho sekat, což ale znamená že trávník přeroste. No a teď právě řeším dilema co je menší zlo jestli zatím plevele nechat vegetit a jejich bujení omezovat častou sečí která by měla prospívat trávníku nebo trávník postříkat kvůli likvidaci plevele za cenu toho že přeroste.

host - 126.126 (?), 17.6.2010 18:35

Já Bofix používám již několik let, a jsem s ním velmi spokojen. Ředím ho v poměru 50 ml na 4 l. vody. Za pět dní poseču a za čtrnáct dní plevel úplně vyschne a stratí se.

host - 13.2 (?), 9.6.2016 20:42

Účinek Bofixu se projevuje již po 3 -4 dnech, pokud přidáte Lignohumát Max, pak do 24 hod. Zásadní věcí zůstává pokryvnost rostlin a dostatečná listová plocha. Tím chci říci, že trávník by neměl být sečen min. 10 dní před aplikací, tedy za předpokladu dostatečné vláhy a poté nejlépe opět 10 dní také. Jde o dostatečné rozvedení účinných látek až do kořenů za předpokladu co největší listové plochy. Pokud aplikaci vezmete tzv. žavesem, tedy s nedostatečnou pokryvností, dočkáte se pouze slabé reakce a po čase při podobných postupech, rezistence plevelů. Zásadně nestříkejte za sucha, kdy rostliny mají uzavřené póry a jen přežívají zpola zaschlé. Nedoporučuji ani stříkat později jak v srpnu, kdy látková výměna pomalu ustává a značně se prodlužuje doba účinku a tím i sečení. Plevely postupně zajdou samy aniž byste je museli vyhrabávat. Holá místa lze dosít, ale pokud Vám na trávníku záleží, měli byste vědět jaké semeno od jaké firmy jste původně použili. I v tom je dost rozdíl a ve finále mohou být dosetá místa úplně rozdílná. Já osobně jsem pro krásný rozkvetlý vyšší trávník se včelami a motýli. Tyhle sterilní koberce udržované na 5cm mi nic neříkají. Je to jen o obrovském kšeftu mnoha firem, vč. vertikutace.  Máte-li na to, pak "solte". 

Tolik slovo profesionála.

V. Smetana

galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1410) - 179.2 (?), 9.6.2016 22:53

Máte-li na to, pak "solte"...

a čím to máme osolit profesionále?...pak-li že solí,...což o to, větší množství bych mohl nakoupit, ale nevěřím v kladný oučinek.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků11:11
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz