Dobrý den,
nové foto mohu poslat, ale najdete zde myslím 2 mé fotky trávníku z jara, foceno po zimě. V současné době pouze řeším pár míst kde se více nakumulova lipnice luční, ale jinak mám již cca 80 % trávníku čisté kostřavy. Jedná se o kostřavy červené krátce i dlouze výběžkaté, trstnaté a kostřavy ovčí. Defacto mám tam kombinaci směsi z Větrova a to VV-2 a VV13-4. Ze směsi VV-2 tam mám právě něco málo lipnic lučních, ale pouze již na malé ploše. Loni jsem je již také omezoval Targou, letos pouze řeším to co se nepovedlo loni.
Čisté kostřavy jsou krásné, vytváří jemný a super hustý trávník. Vzhledem k použitým odrůdám převažují Kostřavy krátce výběžkaté (pro greeny) je tedy nutné často sekat na nízkou výšku, volit správnou zálivku, pročesávat trávník a celkově mu dát o něco vyšší péči. Není to pro každého. Odolnost samozřejmě není jako u jílku a lipnice luční, ale pokud se seče na nížší výšku a nepostihne Vás kornatka tak je odolnost na sešlap poměrně velká. Mám zahradu pro život nikoliv jen pro okrasu.
Martin