Založení trávníku
|
|
|
|
host - 240.3 (?) 30.10.2011 7:14
Jsem na tom podobně jako Tomaš, 15.9. jsem zasel travu, ale bohužel nepršelo tři tadny, tak sem jen zaleval a zaleval, ale trava přirustala pomalu. Pak přišla zmena pocasi a rust je již minimalní. Misty je trava pekne husta, misty prazdne fleky a velikost je taky ruzná od cca 7cm po nulu, převazuje vyška okolo 3-4cm. Ale ještě jsem ji ani nesekal. Dotaz tedy zní: mam travu ještě posekat, nebo to nechat až na jaro? jde mi oto aby se kořeny zahustily, zase mam strach, že když tam vjedu, tak travnik zničím...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.198 (?), 24.10.2011 9:07
Zdravím,
Terén se dá doplnit kdykoliv, ale já bych byl trpělivý a chvíli počkal. Pokud je půda nakypřená čerstvě, bude si nějakou chvíli sedat. Počkal bych, až bude trávník přiměřeně vzrostlý a pak bych ho posekal a prohlubně doplnil prosátou zeminou, nebo substrátem s pískem, případně ještě doplnil osivem. Dělal jsem něco takového když jsem rušil stromky a keře.
|
|
|
|
|
|
|
host - 240.3 (?), 30.10.2011 7:14
Jsem na tom podobně jako Tomaš, 15.9. jsem zasel travu, ale bohužel nepršelo tři tadny, tak sem jen zaleval a zaleval, ale trava přirustala pomalu. Pak přišla zmena pocasi a rust je již minimalní. Misty je trava pekne husta, misty prazdne fleky a velikost je taky ruzná od cca 7cm po nulu, převazuje vyška okolo 3-4cm. Ale ještě jsem ji ani nesekal. Dotaz tedy zní: mam travu ještě posekat, nebo to nechat až na jaro? jde mi oto aby se kořeny zahustily, zase mam strach, že když tam vjedu, tak travnik zničím...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.66 (?), 31.10.2011 10:01
Četl sem v diskuzích, že tráva se po setí, nemá sekat nízko, ale ve výšce cca 5cm, aby se trávnik zahustil, a pořádně zakořenil. Takže právě proto nevím, zdali mám travník posekat, nebo nechat tak být, abych ho ještě nezničil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.66 (?), 31.10.2011 10:52
ok, díky za názor, nechám to tak, a na jaře uvidíme...
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.45 (?), 3.11.2011 19:45
Teraz v chladnom jesennom počasí má tráva malé prírastky, takže efekt zahusťovania častým kosením sa nedostaví. Na druhej strane po založení trávnika na jar, keď je teplo a vlhko, mám odskúšané, že častým kosením sa urýchluje odnožovanie a zahusťovanie trávy. Prvé kosenie mladej mäkkej travičky som vždy robil kosákom (srpom). Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 95.33 (?), 15.12.2011 15:38
Trábník žloutne :o((čím by to mohlo být? Co špatná aplikace podzimního hnojení??Půjde to nějak zachránit??
Děkuji
Tomáš
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 95.33 (?), 21.12.2011 12:06
Děkuji za uklidnění a věřím tedy, že jaro ukáže co z toho. Je nutné dosypat některé prohlubně a osivem prohodit některá prázná místa. Mám také pohnojit nebo použít trávníkový substrát? Děkuji Tomáš
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|