Plochu trávníku mám menší cca 300 m/2, Kostřavy jsou velice tenkolisté a jemné, oproti jílkům a lipnicím až několikanásobně tenčí. Tedy na objem určitě menší. Další pro mne výhodou podzemně výběžkatých druhů jako jsou např. kostřavy červené a krátce výběžkaté je to, že vertikutací je jen "pročísnete" narozdíl o trsnatého jílku. Regenerace je rychlejší.
Tento víkend jsem po vertikutaci cca 300 m/2 měl 2,5 kolečka odpadu. Seču vřetenovkou v intervalu cca 4-5 dní a mám toho tak vždy max. jedno menší nevrchovaté kolečko. Tím, že jsem přešel na organická hnojiva, která mají menší obsah dusíku tak mne tráva v sezoně neroste jak zběsilá, ale je spíše hustější a odpadu mám tak i méně. Můj soused má trávníku cca 500 m/2, jedná se o směs podobnou té Vaší, seče 1x týdně a nacpe vždy 1x 240L popelnici na biodpad. Jám mám vermikompost, tedy trávu spíše kompostuji i když ne všechnu. V jiném vláknu jsem dnes přidal fotky (foceno o víkendu), které jsem zde dávat nechtěl jelikož o tomto tématu nic moc nevypovídají. Jsou to právě fotky z míst kde zahrada méně vysychá, tedy tráva je tam po zimě celkem OK.