Trochu jsem se v těch dotazech ztratil. Pokud bylo osivo jen zaválcované bez zapracování do půdy tak to bude klíčit delší dobu a nevyklíčí vše. Vyčkejte ještě tak max. týden. Pokud ani za týden tam nic nebude tak to celé předělejte a možná kupte novější osvio. Já používám profi osiva z Větrova a nemám problémy. Nějak jsem asi nezachytil informaci zda jste osivo zapracovával hraběmi nebo ne?. Nejlepší je, dát si trochu práce navíc a "pocukrovat" jej vrstvičkou cca 5 mm a pak převálcovat. Klíčení je opravdu daleko rychlejší a hlavně vyklíčí daleko více osviva a nestane se to co tam máte na té fotce. Nové osivo na Vašem podkladu bych zaléval vícekrát denně. Problém bude i v tom, že Vám horní vrstva rychle prosychá a osivo nemá dostatek vláhy na vyklíčení. Nejhorší je když osivo naklíčí a pak uschne, je pak defacto "mrtvé". U písčitého podkladu je potřeba vzlášť nyní na slunce zalévat tak 3x denně, stačí menší dávka. Pokud to není možné tak budet mít problém aby Vám něco vyklíčilo. Já jsem zakládal ten kousek letos tak asi o cca týden dříve a mám vyklíčeno. Zaléval jsem podle počasí tak 1 - 2 x denně, je to severní strana, která není celý den na sluci. Pokud bych zakládal nyní tak musím zalévat tak 2 - 3 x denně.