Podzimní výsev trávníku
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 105.244 (?), 1.9.2007 16:12, zobrazeno: 28608x
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s podzimním výsevem trávníku? Do kdy lze zhruba set, aby trávník přežil v dobré kondici zimu? Nebo máme raději počkat do jara? Pozn. máme 3letou dceru, která bude běhat po zahradě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.65 (?), 3.9.2007 8:40
Mě se taky podzimní výsev zdá lepší. Už kvůli náletům semen pampelišek. Doufám, že při podzimním výsevu tam tolik semen nevzejde. My začli s výsevem minulý víkend. Světe div se, tráva se objevila už po týdnu. Hnojila sem jen posypem kostní moučkou. Ale tet se obávám, jeslti sem s hnojením neměla počkat, aby se vyvinuly pořádný kořínky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.66 (?), 5.9.2007 7:32
Pokud nemáte zřízeny automatické závlahy jsou hlavní termíny zakládání trávníku březen - polovina června, září - polovina října. Podzimní termín je vhodnější, neboť je větší množství srážek, nehrozí již tolik přívalové deště, vývoj plevelů není již tak rychlý a proto netvoří konkurenci vzcházejících trav ( i při postřiku před založením je zásoba semen plevelů v půdě téměř nekonečná). Závlaha - pokud začnete zasetou plochu zalévat, pak by již neměl půdní profil vyschnout, jinak hrozí zaschnutí klíčících rostlin. Pokud nemáte automatické závlahy je lepší závlahu ponechat na přírodě.
|
|
|
|
|
|
|
host - 204.1 (?), 12.9.2007 11:23
Stěmi přívalovými dešti že nepřijdou vám to nějak nevyšlo?
|
|
|
|
|
|
|
host - 10.6 (?), 12.9.2007 19:44
Já jsem zasel trávník včera na 100 m2. Půdu jsem zryl, uhrabal do roviny, zasel osivo, nezasekával hráběmi, ale důkladně uválcoval válcem. A od včerejška kropím a kropím, tak uvidím, kdy vyleze. Má být pěkné počasí, tak to nebude dlouho trvat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.2 (?), 19.9.2016 10:02
Můžu založit nový trávník ještě počátkem října? Stihne dobře zakořenit a přečkat zimu? Děkuji. Zdenek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|