Lipnice roční v trávníku
|
|
|
|
|
|
|
host - 190.65 (?) 23.2.2007 17:00, zobrazeno: 44457x
Dobrý den, měl bych na Vás jednu prosbu. Potřeboval bych nejaký selektivní graminicid, který by vyhovoval mé situaci. ...Mám velké trávníkové plochy okolo domu, tvořené kostřavou ovčí a kostřavou červenou (20% : 78%). Zbývající dvě procenta si pro sebe nechává lipnice roční, které se chci ovšem zbavit.Mechanické zásahy jsou nefunkční, proto Vás prosím o radu, který z graminicidů bych mohl použít, abych trávníku jinak neublížil. Byl bych rád kdyby jste mi napsali i název a firmu...
Děkuji za radu, doufám že se najde někdo kdo mi bude schopný pomoci... R.Učík
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 36.42 (?), 7.3.2007 0:24
pokud je to lipnice rocni tak se ji z travníku nezbavite v zadnem pripade gramicidem, aniz znicite ostetni travy. jedina cesta je postupnym zahoustnutim drnu a peci o travnik ji vytlacit. jinak 2 % neni az tak moc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MartinS - Stříbrný Zahrádkář (468) - 228.52 (?), 19.4.2015 6:55
Boj lipnicí roční je opravdu těžký, v minulosti jsem to konzultoval s lidmi co pěstují trávy na semeno a byly mne doporučeny různé gamicidy, ale z vlastní zkušenosti se mne ani použití gramicidů moc neosvědčilo. Ano, lipnice má velice mělký kořen, pokud potrápíte trávník suchem tak by měla začít ustoupovat. Osobně se jí snažím odstraňovat zatím mechanicky, jde o to, že lipnice velice rychle kvete a jakmile se nechá dozrát tak je to nekonečný kolotoč. Před nedávnem jsem četl, že v USA používají na golfových hřištích spec. herbicid, který ji dokáže elimonovat, nicméně v evropě není dosud povolený.
|
|
|
|
|
|
|
host - 142.48 (?), 19.4.2015 11:09
Dobrý den.V Trávníku po celé zahradě se mi rozrůstá tato rostlina.Můžete mi poradit co to je a jak se jí zbavit a čím?Děkuji za radu.Jirka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fanatix - Stříbrný Zahrádkář (256) - 94.99 (?), 19.4.2015 21:12
Este par foto z dnesneho kosenia. Na tom zavlazovani asi nieco bude. Mam 3 travniky. Prvy 100m2, osivo Aros Zahrada, automaticka zavlaha, ten je najviac postihnuty. Dalej 21m2, osivo Aros do sucha, bez znamok Lipnice, zavlazovany max. 1x tyzdenne po koseni. A v listopadu zalozeny novy cca 100m2, osivo Aros do tiena, automaticka zavlaha, dnes prve kosenie a uz vidiet objavujucu sa Lipnicu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|