Prosím o radu. Mám 1 rok starý trávník na jílovém podloží, letos na jaře se vyrojilo množství houbiček. Co s tím? Nebo co trávníku či zemině chybí? Děkuji.
V trávě pod slivoněmi touto dobu může hojně růst Závojenka jarní - podtrnka. Je to velmi chutná houba. Těžko se splete, voní po salátových okurkách. Půdě nemusí chybět nic.
V rok čerstvém trávníku to ale asi nebude ten případ
Zalezi na druhu chtelo by to foto, muze to byt spicka travni, nebo hnojnik ten roste vetsinou kdyz je v zemi drevo staci kousky nebo kdyz rostou do kruhu a tak ruzne.
Dobrý den, v trávníku máme spoustu těchto hub. Sbíráme 2x denně, fotky
jsou tedy dělány na velmi malých houbách. Za ten půlden vyrostou třeba
na 7-8 cm. Někdo mi říkal, že se může jednat o špičku, ale podle atlasu
vypadá jinak.
Ja mam presne ten isty problem s hubami v travniku. Hladal som na internete a jedna z rad bola: menej polievat. Skusim to a dam vediet. BTW: Kolko a ako casto polievate pocas horucich letnych dní? Ja polievam kazdy druhy den cca. 15L/M2.
Měl jsem odborníka na trávník a ten konstatoval, že je opravdu moc zalito. Nejen houby, ale i narůžovělé spodky trávníku... Takže méně prý zalévat, 1x za 4 dny, 15 min na jedno místo.
My jsme měli také problém s houbami. Polila jsem trávník sulikolem (polévkovou lžíci na 10 l konev) a trochu posypala mletým vápencem. Nejsem žádný odborník, ale pomohlo to.