hnojivo na trávník

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) 
6.5.2007 22:36

1. Koza je přežvýkavec, její trus se proto kvalitou podobá kravskému.
2. Běžná trávníková hnojiva v malých dávkách propsy toxická nejsou.Pozor jen na dusíkaté vápno, z něj se ve vlhku uvolňuje kyanovodík.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 1.251 (?), 7.5.2007 9:15
Dneska kupovaný kravský trus jsou sušené granule, které se mohou na trávníku rozhodit. Kozí hnůj nejspíš granulovaný nebude, bude smíchaný se slámovou podestýlkou a tudíž se na rozhození po trávníku nebude hodit. Snad jedině kdyby se rozhodil těsně před sněhem na podzim, během tání sněhu by se trus uvolnil do půdy a sláma by se zahrabala. Takže kozí hnůj se bude spíš hodit na zarývání nebo do kompostu, jinak asi ne.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316), 7.5.2007 12:12
Já bych tedy  žádný hnůj po trávníku nerozhazoval, ani ten granulovaný. Jednak to nevypadá hezky, taky po rozpuštění se část amonného dusíku "vysmrdí" do vzduchu. Šlápnout po dešti do změklých granulí - nic moc.   Naopak, zarýt na podzim do záhonu před 1. tratí pár týdnů uleželý kozí hnůj - proč ne?

host - 76.223 (?), 13.5.2007 22:45
Díky za reakce. Asi budu vypadat jako hlupec, ale zeptat jsem se musela :). Jsem čerstvý klasický odstěhovalec na vesnici a i když mám v rodině dva zahradníky, tak mne toto nádherné řemeslo zatím nelízlo. Trávník nám trochu více devastují psi a tak se snažím najít nějaké možnosti, jak mu trochu pomoct (nedaleko máme kozí farmu, tak mne v souvislosti s křepelkama napadly právě kozy, jako zdroj hnojiva).
Tak moc díky.
Eliška

host - 22.30 (?), 14.5.2007 6:49

Já používám na trávu, pod jehličnany a i pod ovocné stromky hnojivo HYDROKOMPLEX. Je skvělé a mohu jej všem doporučit.

Milan

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024