Ode mne určitě ne :-), snažím se nebýt chmikem a nevidět za vším hned nějakou plíseň a poradit Vám x postřiků. Určit plíseň podle fotky chce opravdu hodně velké znalosti a zkušenosti. Mne plíseň podle fotky nechtěli určovat ani odborníci co o nich píší knihy. Sám jsem se přesvědčil jak moc má půda, sečení, zálivka a hnojení vliv na kvalitu a odolnost trávníku.
Co se směsí týče, tak Gazon je celkem zde na foru profláknutá u nás hojně používaná směs, nicméně docela dost lidí má zde právě s Gazonem také různé potíže, tedy nelze zcela vyloučit to, že použité odrůdy ne zcela vyhovují našemu klimatu. Můj favorit je český producent a to Oseva Uni - směsi z Větrova a to z důvodu toho, že je to česká firma, byť v těch top směsích má zahraniční odrůdy. Líbí se mi jejich opravdu vysoká čistota a kvalita, obrovský výběr na různé účely od spec. golfových po rekreační směsi. Z nabídky Větrova bych jako alternativu ke Gazonu volil VV-3/3 okrasná směs s jílkem vytrvalým nebo pokud by jste chtěl zvýšit podíl kostřav tak třeba jen VV-3/2 okrasná směs do sucha bez lipnice luční nebo VV-13/4 směs pro jamkoviště (greens). Balení dělají od 2 kg, což je pro desevy výhoda. Cenově vychází 1 kg kolem 150 Kč. Objednávám přímo z Větrova nebo od Agrostisu.