Flekaty travnik

Lum - (5) - 61.35 (?)
4.6.2015 17:10
Je to asi tak, upřímně jsem ani jiné rozuzlení neočekával, mám toho o trávníkách nastudováno celkem dost, tady jsem přečet všechny fóra, ale i tak jsem rád za názor jiných zkušených lidí. Děkuji. Jakou by jste volil směs potom na přesetí? Mám použít zase Gazon, nebo použít nějakou jinou třeba od Oseva umí, nebo Rožnovská travní?
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Lum - (5) - 61.35 (?), 4.6.2015 17:10
Je to asi tak, upřímně jsem ani jiné rozuzlení neočekával, mám toho o trávníkách nastudováno celkem dost, tady jsem přečet všechny fóra, ale i tak jsem rád za názor jiných zkušených lidí. Děkuji. Jakou by jste volil směs potom na přesetí? Mám použít zase Gazon, nebo použít nějakou jinou třeba od Oseva umí, nebo Rožnovská travní?

MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 21.143 (?), 4.6.2015 17:42

Ode mne určitě ne :-), snažím se nebýt chmikem a nevidět za vším hned nějakou plíseň a poradit Vám x postřiků. Určit plíseň podle fotky chce opravdu hodně velké znalosti a zkušenosti. Mne plíseň podle fotky nechtěli určovat ani odborníci co o nich píší knihy. Sám jsem se přesvědčil jak moc má půda, sečení, zálivka a hnojení vliv na kvalitu a odolnost trávníku.

Co se směsí týče, tak Gazon je celkem zde na foru profláknutá u nás hojně používaná směs, nicméně docela dost lidí má zde právě s Gazonem také různé potíže, tedy nelze zcela vyloučit to, že použité odrůdy ne zcela vyhovují našemu klimatu. Můj favorit je český producent a to Oseva Uni - směsi z Větrova a to z důvodu toho, že je to česká firma, byť v těch top směsích má zahraniční odrůdy. Líbí se mi jejich opravdu vysoká čistota a kvalita, obrovský výběr na různé účely od spec. golfových po rekreační směsi. Z nabídky Větrova bych jako alternativu ke Gazonu volil VV-3/3 okrasná směs s jílkem vytrvalým nebo pokud by jste chtěl zvýšit podíl kostřav tak třeba jen VV-3/2 okrasná směs do sucha bez lipnice luční nebo VV-13/4 směs pro jamkoviště (greens). Balení dělají od 2 kg, což je pro desevy výhoda. Cenově vychází 1 kg kolem 150 Kč. Objednávám přímo z Větrova nebo od Agrostisu.

Lum - (5) - 61.35 (?), 5.6.2015 11:10

Děkuji za doporučení a radu. Uvidím příští rok, až bude závlaha, věřím,že se tím problém z části vyřeší. Pak dám reference jak jsem dopad.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz