Co s posecenou travou?

host - 1.251 (?) 
2.6.2007 23:21
Taky pokud máte čas a úložný prostor, nabízí se jednou nebo dvakrát za rok vedle mulčování  a kompostování posekat trávu kosou a usušit. V dnešní době se kilo kvalitního sena pro domácí mazlíčky prodává v supermarketech  za 10 - 20 korun, taky chovatelé třeba koní by měli zájem nebo třeba myslivci. Zbohatnout se z toho určitě nedá, je to tak maximálně na pivo, ale komu práce při sušení sena nevadí a naopak vadí hromady posekané trávy nebo mulčovaní trávy, cesta to je......

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 212.130 (?), 8.6.2007 21:12
Dobrý den,mohli byste mi říct jestli je nějaká norma,kde je napsáno jak daleko od hranice pozemku může být umístěn kompost? O co se jedná. Můj kamarád bez přístupu na net,má souseda co mu založil kompost hned u plotu. Ani po domluvě s tím,že se mu ten kompost přestěhuje na druhou stranu zahrady kde není obytná zona,nechtěl kompost přestěhovat. tak se ptám,jestli je nějaká závazná norma,na umístění kompostu.Tam kde to nejde po dobrém,to bude muset jít po zlém. Luiss

host - 212.22 (?), 8.6.2007 21:55
To by byl dotaz spíš pro právníka.
Já si osobně myslím, že si ani tak nemůžete stěžovat na umístění kompostu, jak na zápach z něho vycházející. Na to už zákon je.
Lze to řešit stížností na obci a v případě neúspěchu pokračovat u soudu. Doporučoval bych než půjdete k soudu vše důmyslně prodiskutovat s právníky.

host - 249.251 (?), 12.9.2007 9:09
Žádná norma na to není, kompost může soused mít, kde chce /na svém pozemku/. Musí se to zkoušet jen domluvou.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247), 11.6.2007 22:19
Já dvakrát týdně sekám cca 890m2, kombinuji kompostéry (dva plastové , každý o bjemu 800l , výhda je, že tolik nesmrdí, pokud jsou přece jenom cítit, stačí kompost zalít mohutně vodou) s mulčováním - tak každé 4 sekání. Ale pokud bych pracoval jenom s kompostéry, mulč bych nepotřeboval. Komostéry sežerou i listí z několika stromů na podzim a psí víno - mám jím obrostlý celý plot kolem pozemku. Vzniklý kompost mi uživí jedno minipolíáčko rajčat cca 2,5x 3m. Moje zahrada je odpočinková - tráva, stromy keře, pnoucí růže. Kompostéry sotva uživí mini plantáž s rajčaty, Vyčerpaný kompost  (á dva roky) rozhodím  a rozhrabu na veřejném trávníku před domem - je opravdu hezký.

host - 70.97 (?), 20.7.2007 15:03

Kompostuju. Vrstva pos. trávy, posypat zeminou - dá se i použitá z truhlíků, květináčů po přesazování apod. Lze trochu pocukrovat cereritem. Dávám tam i odkvetlé květy, nastříhané drobné větve z růží. Ušlapuju. Za 1 rok používám před zimou ke stromkům, keřům... Zjara pod rajské, cukety, dýně. Zlepšila se i původní těžká jílovitá půda. Míla

host - 158.210 (?), 9.9.2014 10:03

Nechám proschnout a spálím

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty