zahradni solarni osvetleni
|
|
|
|
oivo - Bronzový Zahrádkář (92) - 166.45 (?) 30.6.2012 11:03
Občas, také v akci, se objevují nabíjecí baterie v rozumné ceně a ve stejné cenové relaci nabíječky. Čili pokud budu chtít více záře, můžu baterie občas dobít mimo sluníčko. Jsem rád, že sem zavítal někdo, kdo tomu rozumí. Tak vznáším dotaz, jakou kapacitu baterie byste doporučoval? Moje původní měly, jestli se nepletu, 300 mAh. V tomto oboru jsem naprostý laik, když tam dám např. 1700 mAh, vydrží to déle? Nejde mi o to, jestli to slunce utáhne, ale abych každý týden nemusel dobíjet. I.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.126 (?), 30.6.2012 10:11
Světlo z Makra jsem rozebral, proměřil a zjistil že solarní dobíjení je nic moc musí deset hodin nabíjet aby osm hodin svítilo.Když je baterie řádně nabitá tak svítí opravdu dost.Solár ji ale nikdy nenabije naplno.V noci vidíte kde je cestička a to je všechno.
|
|
|
|
|
|
|
oivo - Bronzový Zahrádkář (92) - 166.45 (?), 30.6.2012 11:03
Občas, také v akci, se objevují nabíjecí baterie v rozumné ceně a ve stejné cenové relaci nabíječky. Čili pokud budu chtít více záře, můžu baterie občas dobít mimo sluníčko. Jsem rád, že sem zavítal někdo, kdo tomu rozumí. Tak vznáším dotaz, jakou kapacitu baterie byste doporučoval? Moje původní měly, jestli se nepletu, 300 mAh. V tomto oboru jsem naprostý laik, když tam dám např. 1700 mAh, vydrží to déle? Nejde mi o to, jestli to slunce utáhne, ale abych každý týden nemusel dobíjet. I.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bobo-bobobo - (5) - 128.189 (?), 30.4.2013 11:36
Přiznám se, že se solárním osvětlením moc dobré zkušenosti nemám. Koupil jsem minulý rok malé lampičky na plastové nožce za pár šipů v supermarketu - spíše nesvítily než aby svítily, světlo bylo bledé, asi jako u baterky se špatným kontaktem a hlavně hodina svícení v kuse bylo maximum, co jsem z nich dostal. Jak tu psal někdo o těch žárovičkách, kde zahrabe drátek, to asi příště zkusím, věřím, že je k dostání spousta dobrých solárních (a já jsem kůň, který šetřil draze), ale radši bych zkusil něco jiného a spolehlivějšího. Takhle jsem odkázaný na jednu klasickou kouli osvětlení a případné pochodně...
|
|
|
|
|
|
|
Loppik - (9) - 68.78 (?), 20.10.2016 21:38
Zdravím, vidím, že zahradu chceme mít čím dál hezčí. I proto jsem si pořídil na zahradu venkovní osvětlení. Má velkou výhodu především v tom, že se dá zabudovat do země. My jej máme kupřikladu nainstalované přímo v dřevěném mostku, který vede přes naše větší jezírko Velice zajímavé je naistalování sětel přímo do jezírka. Podívám se po nějakých světlech a asi to také aplikuji. Moc Vám děkuji za skvělý nápad.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|