Mockrát děkuji všem za odpovědi na můj dotaz.Jsem opravdu mile překvapen, ani jsem pravdu říct nečekal tolik odpovědí.
Chtěl bych ještě vyjasnit některé věci, které jsem už zkoušel a byly mi zde navrhnuty.Takže v první řadě jsme v okolí studny vykopali odvodňovací příkopy.Zčásti to pomohlo, jenže povrchová voda se k studni dostala cestičkami, které udělali hraboši nebo krtci.O tom jsem se také přesvědčil jednou při čistění studny, kdy jsem vysloveně přikázal nahoře obsluhující osobě, aby vodu vyléval alespoň 5m pod studnou.Voda(i když podle fyzikálních zákonů teče směrem dolů)za chvíli začala téci nazpět do studny přez spoje.Ty jsem následně vyplnil cementovou maltou.
Navrhoval jsem před tím příkopem, obkopat zkruže co nejhlouběji a utěsnit rozmíseným jílem.Do toho se však nikomu nechtělo.
Co se týče té polyuretanové pěny, tak tu bych chtěl aplikovat na dně studny a to jak už jsem psal, vyplnit spodní okraj zkruže z vnější strany co je zemina.Tím bych zamezil splavování hlíny a jílu na dno studny.Netěsnosti mezi skružema jsem utěsnil tou cementovou maltou.Jen mně zaráží skutečnost, že při aplikaci této pěny musí být povrch suchý?Co se tyče PUR-pěny pro montáž oken, zárubní apod.,tak tam je v návodě vysloveně napsáno, že je potřebné místo navlhčit a po aplikaci pěnu orosit, aby dostatečně vytvrdila.
Každopádně všem ještě jednou děkuji a za případné další odpovědi také vřele děkuji.