Ješte bych se ráda vyjádřila k příspěvku o náplavě - píšu z jiné adresy, ale jsem to já, ta náplava.
Vztahy se sousedy mám jinak dobré, například si vyměňujeme vodu na zalévání a slivovici (ty mám já) za zeleninu (tu mají oni). Nicméně přesto je považuji za pitomce. Kdyby sesekali trávu vůbec, třeba by to nezvládali, tak neřeknu nic - ale oni jsou zkrátka asi jen líní vzít to kolem plotu.
Proč bych se měla stěhovat ze své chalupy, fakt netuším.
Co se týká opatření proti plevelu: plot, který je náš, jsem potáhla stínící tkaninou do výšky asi 1 metr, jinak už by bylo stínu moc. Plot, který je sousedů, bohužel potáhnout nemůžu. Proti plazivým plevelům jsem pod ploty nastrkala kusy zámkové dlažby, bohužel větší kusy betonu jako jsou různé obrubníky, při svých 50 kg neunesu. Plevele přesto stále prorůstají, najdou si štěrbiny. Takže teď se chystám zídky, které jsem vyskládala po obvodu zahrady v délce asi 100 m, ještě nějak zaplácat maltou. Prkna se také neosvědčila. Bavím se tím (plus pletím sousedovic plevele) už asi 4 roky, o investovaných penězích nemluvě. Tolik k tomu máknutí - zatímco makám, vidláci čumí na televizi. Tož tak.