Zakalená voda v jezírku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ladik - Stříbrný Zahrádkář (108) - 172.4 (?), 9.2.2009 22:35
tak tak jak píše pan Hrkal, jezírko máte hezké, fakt koukněte jak vypadá voda v přírodě, nikde nevidíte na dno, jedině v Chorvatsku na Plitvických jezerech :-) tam zas ale na dně nemaj fólii :-) zkoušejte, bojujte, přemýšlejte, tohle mě třeba odvádí od pracovních myšlenek v podstatě jsem stále naštvanej, že se mi to nedaří ale vlastně mě to odvádí od mnohem větších problémů a přináší mi to radost, když se mi něco podaří a taky když vidím, že se tam koupou ptáci, plavou žáby a pulci, létají vážky, mihne se užovka, přiletí kachničky, přes plot kouká soused :-))) atd.
je to lepší než sedět v hospodě a chytře tlachat o tom jak to ti nahoře dělaj blbě a jak my bychom to vytrhli :-)
zdar Vaší práci na jezírku a těším se na další fotky, hledal jsem nějaké svoje ale mám samé pracovní a nic moc hezkýho co bych sem dal :-)
Ladik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ladik - Stříbrný Zahrádkář (108) - 172.9 (?), 11.2.2009 14:52
podívejte mě je to jedno, myslím, že porovnávat život ryb v přírodě a v umělému jezírku bude trochu rozdíl ale to je jedno, já je tomu prostě vystavovat nebudu a to, že si kolega ze Slovenska si dá tu práci a snaží se to udělat jinak odsuzovat taky nebudu. Jak jsem psal už někdy dřív mám puštěné čerpadlo celou zimu a potůček trochu filtruje a okysličuje celou zimu, led tedy nesekám a u břehu je stále kousek volné hladiny
fotku nějak nemohu vložit, zkusím ještě jednou a když ne tak jindy :-)))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juro - Stříbrný Zahrádkář (345) - 121.238 (?), 11.2.2009 15:06
... ja cerpadlo pustene nemam,... v kazdom pripade sa len ucim, mam jazierko prvy rok. Mozno buduci rok dam do jazierka nejake cerpadlo, alebo vzduchovac. Moje jazierko ma asi 5-6 m3, nechcel by som aby vymrzlo viac vody ako treba, co sa moze stat s verziou s cerpadlom, najma ak su velmi tuhe a dlhe mrazy.
20 cm lad rozbijat krompacom by som nechcel, omnoho jednoduhsie to slo tym mojim sposobom. Mne je jedno, ci varovanie pred rozbijanim ladu je len plany poplach z literatury, ale tvrdi sa to azda vsade, kde sa o zahradnych jazierkach pise. Rozbijanie ladu sa mi zda byt pracnejsi sposob, najma ak je lad velmi hruby.
Co ma potesilo, ked sa cez vikend lad roztopil zazrel som svojich jeseterov v jazierku ako si vegetia na dne. Mensie rybky su niekde schovane (dufam). Zaciatkom tyzdna sa tenucky lad vytvoril znovu, ale uz sa tesim na jar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|