Dobrý den, tak jsem se po roce podíval na diskuzi co jsem založil 6.3.2014
Jsem překvapen kolik návštěv má, doufám že to aspoň několika lidem pomohlo vyřešit problém s jezírkem.
Já osobně jsem spokojen, udělal jsem několik uprav a vylepšení které mě osobně ulehčilo obsluhu. Nemusí to vyhovovat ostatním.
Původně jsem to chtěl nafotit a dát sem na forum, ale nechtěl jsem dělat Mičurina
Připojení filtru k jezírku -
Také jsem kompletní propojení filtrů i lampy provedl odpadníma rourama ihned po zakoupení, zvětšil se průtok a vše ok. Hadice se neosvědčila, cena za nutný velký průměr kvůli průtoku (původně koupená se využila na něco jiného) a nutné velké radiusy ohybu.
Odkalování -
Je pravda že okalovací šroubení je na neštastném místě a po několikátem použití špatně těsní. Vyřešil jsem to tak jak to máte vy. Vyvedl jsem ho do boku odpadní rourou + ventil a samospádem jí mám zavedenou do skleníku na záhony.
Čištění molitanu -
Nabavilo mě je přenášet a prát někde v nádobě, kýblu atd. Potom vylévání...
Vytahnu je s jednohu filtru a dám na druhý, (uvolním nádobu) hadicí, nebo vodou s jezírka doplním vodu a postupně je peru v nádobě filtru. Až je špinavá voda tak jí odkalím do skleníku atd. pořád dokola.
Nádobu filtru jsem natřel na cca hnědý odstín Balakrylem a obložil dřevem.
Ještě potřebuji vyřešit čerpadlo, loni jsem je měl 1/2 sezony na dně, ale špatně se vytahuje na nutné čištění. Voda byla čistá na dno.
Pak jsem ho dal ke břehu cca 0,5m hloubka, líp se vytahovalo na čištění, ale voda se nepatrně zhoršila. Tak nevím jestli to mělo souvislost.
Díky za Vaše reakce
Pavel