Vodní želva v zahradním jezírku
|
|
|
|
host - 54.254 (?) 22.6.2015 23:00
Ahooj
Mam už 3 rokem, v jezírku 750 l, páreček zelvy nádherné cca 15 a 20 cm a daří se jim, neustále se loupou na krunyri, což je znamení, ze rostou :-), když chtějí, tak si vylezou, ohřejí se a šupky zpět do vody, luxusní relax s kafickem a cigarkem, rostlinky většinou KO, jedine se mi drží rakos-doutník, o něj se přidržují a smiruji dění kolem sebe, kombinace s rybkami - cca 10 cm + a hlavně pravidelné krmení, želvy bašti krevetky, maso - kuřecí, hovězí i cunika a nepohrdnou ani kočičími granulami, NEE PSÍ, na zimu urcite přemístit do akvária s vodou cca 1 cm nad krunýř, aby se mohly v pohodě nadechnout (zimuji), určitě nedoporučuji nechat přes zimu a aby zamrzla voda, to by asi 100% ne nerozdejchala, není ryba, nezkousel jsem a ani nebudu, ale mam vyskouseno zasolovani a savo pro úpravu vody (proti řasám), chemie pro jezírka, žádná sláva
Byl jsem mile překvapen, že i želvy reaguji na lidské hlasy, v jezírku na přivolaní připlavou a nechají se drbat pod krkem,
V případě dotazu pište na ds82@seznam.cz, rad předám zkušenosti
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 241.41 (?), 23.3.2014 10:27
Dobrý den,
mláďata jsou hodně dravá, když byla moje eleganska menší, hodně se oháněla a byla divoká, nyní už má přes 15 let a je klidná a hodná. Podle mne to i hodně záleží kus od kusu, nejde takhle zoběcňovat. Vy máte nejspíš hodně dravou potvůrku a psa je mi líto :(to by člověk neřekl, ale pokud by neměla velký hlad, nevrhala by se po všem, co jí přijde do cesty, aspoň takto mi to logika vysvětluje. Ale třeba se vyjádří zkušnější chovatel.
|
|
|
|
|
|
|
Petr03 - (1) - 55.64 (?), 1.6.2014 11:09
Dobrý den,
mám 2 želvy nádherné cca. 6 měsíců staré. Obě mám doma v akvárku, ale mám venku možnost je přemístit do zahradního jezírka.
Chci se zeptat, zda nejsou ještě na to moc malé nebo tak podobně?
(Ta větší je dlouhá 7cm a menší kolem 6cm)
Jinak v jezírku mám rybičky a rostliny klasicky a pripřavuji pro želvy silnější filtraci. Nejdříve bych je rád umístil do menšího jezírka, které jim připravuji, jelikož mám udělaný přepad mezi jezírky, kde bych je měl přes léto jen a do budocna bych je dal do toho velikého celoročně.
Děkuji za Vaše rady a tipy.
|
|
|
|
|
|
|
host - 54.254 (?), 22.6.2015 23:00
Ahooj
Mam už 3 rokem, v jezírku 750 l, páreček zelvy nádherné cca 15 a 20 cm a daří se jim, neustále se loupou na krunyri, což je znamení, ze rostou :-), když chtějí, tak si vylezou, ohřejí se a šupky zpět do vody, luxusní relax s kafickem a cigarkem, rostlinky většinou KO, jedine se mi drží rakos-doutník, o něj se přidržují a smiruji dění kolem sebe, kombinace s rybkami - cca 10 cm + a hlavně pravidelné krmení, želvy bašti krevetky, maso - kuřecí, hovězí i cunika a nepohrdnou ani kočičími granulami, NEE PSÍ, na zimu urcite přemístit do akvária s vodou cca 1 cm nad krunýř, aby se mohly v pohodě nadechnout (zimuji), určitě nedoporučuji nechat přes zimu a aby zamrzla voda, to by asi 100% ne nerozdejchala, není ryba, nezkousel jsem a ani nebudu, ale mam vyskouseno zasolovani a savo pro úpravu vody (proti řasám), chemie pro jezírka, žádná sláva
Byl jsem mile překvapen, že i želvy reaguji na lidské hlasy, v jezírku na přivolaní připlavou a nechají se drbat pod krkem,
V případě dotazu pište na ds82@seznam.cz, rad předám zkušenosti
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|