Vodní želva v zahradním jezírku

host - 54.254 (?)
22.6.2015 23:00
Ahooj Mam už 3 rokem, v jezírku 750 l, páreček zelvy nádherné cca 15 a 20 cm a daří se jim, neustále se loupou na krunyri, což je znamení, ze rostou :-), když chtějí, tak si vylezou, ohřejí se a šupky zpět do vody, luxusní relax s kafickem a cigarkem, rostlinky většinou KO, jedine se mi drží rakos-doutník, o něj se přidržují a smiruji dění kolem sebe, kombinace s rybkami - cca 10 cm + a hlavně pravidelné krmení, želvy bašti krevetky, maso - kuřecí, hovězí i cunika a nepohrdnou ani kočičími granulami, NEE PSÍ, na zimu urcite přemístit do akvária s vodou cca 1 cm nad krunýř, aby se mohly v pohodě nadechnout (zimuji), určitě nedoporučuji nechat přes zimu a aby zamrzla voda, to by asi 100% ne nerozdejchala, není ryba, nezkousel jsem a ani nebudu, ale mam vyskouseno zasolovani a savo pro úpravu vody (proti řasám), chemie pro jezírka, žádná sláva Byl jsem mile překvapen, že i želvy reaguji na lidské hlasy, v jezírku na přivolaní připlavou a nechají se drbat pod krkem, V případě dotazu pište na ds82@seznam.cz, rad předám zkušenosti
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 241.41 (?), 23.3.2014 10:27

Dobrý den,

mláďata jsou hodně dravá, když byla moje eleganska menší, hodně se oháněla a byla divoká, nyní už má přes 15 let a je klidná a hodná. Podle mne to i hodně záleží kus od kusu, nejde takhle zoběcňovat. Vy máte nejspíš hodně dravou potvůrku a psa je mi líto :(to by člověk neřekl, ale pokud by neměla velký hlad, nevrhala by se po všem, co jí přijde do cesty, aspoň takto mi to logika vysvětluje. Ale třeba se vyjádří zkušnější chovatel.

Petr03 - (1) - 55.64 (?), 1.6.2014 11:09

Dobrý den,

mám 2 želvy nádherné cca. 6 měsíců staré. Obě mám doma v akvárku, ale mám venku možnost je přemístit do zahradního jezírka.

Chci se zeptat, zda nejsou ještě na to moc malé nebo tak podobně?

(Ta větší je dlouhá 7cm a menší kolem 6cm)

Jinak v jezírku mám rybičky a rostliny klasicky a pripřavuji pro želvy silnější filtraci. Nejdříve bych je rád umístil do menšího jezírka, které jim připravuji, jelikož mám udělaný přepad mezi jezírky, kde bych je měl přes léto jen a do budocna bych je dal do toho velikého celoročně.

Děkuji za Vaše rady a tipy.

host - 54.254 (?), 22.6.2015 23:00
Ahooj Mam už 3 rokem, v jezírku 750 l, páreček zelvy nádherné cca 15 a 20 cm a daří se jim, neustále se loupou na krunyri, což je znamení, ze rostou :-), když chtějí, tak si vylezou, ohřejí se a šupky zpět do vody, luxusní relax s kafickem a cigarkem, rostlinky většinou KO, jedine se mi drží rakos-doutník, o něj se přidržují a smiruji dění kolem sebe, kombinace s rybkami - cca 10 cm + a hlavně pravidelné krmení, želvy bašti krevetky, maso - kuřecí, hovězí i cunika a nepohrdnou ani kočičími granulami, NEE PSÍ, na zimu urcite přemístit do akvária s vodou cca 1 cm nad krunýř, aby se mohly v pohodě nadechnout (zimuji), určitě nedoporučuji nechat přes zimu a aby zamrzla voda, to by asi 100% ne nerozdejchala, není ryba, nezkousel jsem a ani nebudu, ale mam vyskouseno zasolovani a savo pro úpravu vody (proti řasám), chemie pro jezírka, žádná sláva Byl jsem mile překvapen, že i želvy reaguji na lidské hlasy, v jezírku na přivolaní připlavou a nechají se drbat pod krkem, V případě dotazu pište na ds82@seznam.cz, rad předám zkušenosti
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz