je skvele, ake vecicky sa predavaju a este na urovni high tech prevedenia. Pise sa velmi putavo na jednej web stranke o tomto zariadeni. Zariadenie nejako uvolnuje "nabité měďové ionty, známé jako mineralizace" ... este viem co je to medové (bez makcena) i keď nie ionty, ale napr. medové rezy....no ale "meďové"? Uvoľnené koncentrácie "meďových iontov" majú byť okolo 0,3 ppm a zabezpečí vodu, ktorá bude:"křišťálově čistá, zdravá a bude mít neutrální a svěží vůni."
Nekupujte taketo high tech nezmysly. Neviem, co sa podla reklamneho textu uvolnuje. Ak su to iony meďnaté, tak 0,3 ppm konc. urcite neprezije dlho v jazierku, ale zreaguje s pritomnymi niektorými solami, ako su uhličitany, fosforečnany a podobne. Ak niekto naozaj chce mať v jazierku zlúčeniny medi, sú aj lacnejšie spôsoby ako toto docielit. Ja by som sa tomu radsej vyhol.
Zariadenie mi pripomina podvodik podobny tomu od jednych nemenovanych predajcov filtracnej aparatury na pitnu vodu. Zariadenie malo odfiltrovat iony z pitnej vody, podla predajcov len tie skodlive. Demonstrovali to tak, ze ju podrobili elektrolyze, kedy sa z elektrod do vody uvolnovalo "svinstvo" inak reakcné produkty elektrolyzy, ktore rozpustali elektrodu. Vysvetlenie zakaznikovi ale znelo, "vidite, ake svinstvo pijete". Ich prefiltrovana pseudodestilovana voda bola zlym elelektrickym vodicom a ziadne "svinstvo" sa nekonalo. Odhadujem, ze to bol velmi uspesny podvodik, ktory zaberal na niektorych zakaznikov.
Juro