Úhyn koi kapra

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 4.163 (?) 
5.5.2011 0:24

Vím, že je nesmysl čekat měsíc. Myslel jsem to spíš při napuštění úplně nového jezírka kde je nová folie, rostliny, kameny, filtrace a další spousta věcí, která do vody něco vyloučí a je tedy dobré počkat, až to trochu naběhne a ožije. Jestli jsem pochopil správně původní dotaz, vyplynulo mi z něj, že kapři byli vráceni do jezírka už při dopouštění nové vody do vyčištěného jezírka a mohli dostat nějaký šok, nebo byli nemocní a tohle jarní stresování jim ještě "pomohlo". Asi to chtělo ještě pár dnů počkat, rybky trochu krmit kvalitním krmivem s vyšším obsahem vitamínů, aby po zimě zesílili a pak je vždy velmi pozvolna navykat na nové prostředí i vodu jak při vyndávání, tak při vracení do jezírka. Jestli se nemýlím, dělá se to tak, že se ryby v nějaké nádobě, nebo v igelitovém pytli ponoří do nádrže, počká se tak půl hodiny, nebo raději hodina až se vyrovnají teploty a při tom se k nim může pomalu přimíchávat nová voda z budoucí nádrže. Teprve potom se můžou vypustit. Ne je vylít na dno a napustit novou vodu. To se dá opravdu udělat jen s vánočním kaprem určeným na porážku. Ten to má tak jako tak spočítané, i kdyby dostal svobodu.
A ty uhynulé ryby-nebyly zježené, oteklé, místy krvavé a vykulené?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz