Na každou větev, tzn. na potrubí od skimmeru i od guly musíte zapojit regulační šoupě. Není to z důvodu "brždění průtoku", ale regulace poměru sání ze dna i hladiny jezírka. Jen prostý T-kus na potrubí by nemusel stačit,.
Prave som si to objednal z firmy vomet. Odborné to volajú antikorova tkanina. Veľkosť oka je 0,3 a hrúbka droutu 0,15. Zatiaľ este nemám filter dokončený ale dám vedieť ako to funguje. Celé má to stalo aj z postovnym 24€
Mam otázku. Pri gravitacnom prepojení som použil 110mm potrubie a chcem sa spýtať ci na vstup do strbinoveho filtra môžem použiť redukci na menší priemer. Je lacnejšie kúpiť supatko alebo ventil na reguláciu prítoku z menším priemerom ako 110mm
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář (1463) - 73.81 (?),31.7.2013 9:20
Čím více budete regulovat, tím méně vody filtrem proteče, a tím horší bude "tah" skimmeru i guly. Nebylo by jednodušší to konstrukčně vyřešit tak, aby to fungovalo s minimální potřebou škrcení?
Dakujem za upozornenia :) Ano bude lepsie to takto poriesit. A viete mi poradit ako spravne gravitacne napojit do jedneho 110mm potrubia gulu a skimmer? alebo to staci jednoducho pripojit cez T rozbocku?
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář (1463) - 73.81 (?),1.8.2013 15:59
Na každou větev, tzn. na potrubí od skimmeru i od guly musíte zapojit regulační šoupě. Není to z důvodu "brždění průtoku", ale regulace poměru sání ze dna i hladiny jezírka. Jen prostý T-kus na potrubí by nemusel stačit,.
Zdravím, já řešil v loňském roce podobný problém, nakonec jsem zakoupil plastovou verzy síta, které se prodává jako náhradní síto k originál filtracím. Stálo cca 790kč, tedy loni.