Opravdu doporučuji folii podložit.Je skoro jedno, co pod ni dáte-jestli staré koberce, víckrát mirelon, nebo netkanou textilii.Samozřejmě pod tím vším musí být ještě vrstva písku.Dnešní folie jsou odolné proti UV záření i mrazu.Je opravdu problém jim nějak ublížit.Jediné co na ně platí je nůž a ostré hrany.Jak jsem již dříve zmiňoval, nevadí jim ani záhyby.Na téma "jak postavit zahradní jezírko" najdete na stránkách stavěčů jezírek spoustu dobrých návodů, ale předpokládám, že to už máte za sebou.
Ano, kamery jsou po letošní sezóně víceméně stacionární, snad kromě čtyřky a pětky.Proto jich mám víc a každá míří do hejna jiného druhu ryb, nebo další havěti.Osvětlení beru spíše jako kýč.Tedy jenom to různobarevné.Já mám jemně osvětlenou kameru 4 a asi před týdnem jsem cvičně trochu prosvětlil jižní konec jezírka, ale všechno jen bíle LED technologií.Je to zamrzlé, tak se to vizuálně projeví až na jaře.Ryby světlo spíše zahání do tmavých koutů, tak to není dobré přehánět kvůli rušení jejich nočního klidu.Jediné ryby, které jsou velmi dobře vidět proti tomuto osvětlení jsou veslonosi američtí plovoucí těsně pod hladinou.
Jo a nejsem IT, ale doma ve skříni mám červenou čepici.Takže jistě chápete, že jsem noční pták.Teď jsem měl pár dní dovolenou a venku to je na pendrek, tak mám čas odpovídat.Ráno si zase rád pospím.
Zeptejte se sousedů a příbuzných na staré koberce a uvidíte, kolik toho do jara nastřádáte.