Pěna v koupacím jezírku

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?) 
28.7.2011 14:49

Běžná údržba je jistě na místě, to děláte dobře. Co se technologie týče, na 11W lampu bych příliš nespoléhal, výkon mi přijde velmi nízský.
Ke koagulantu - PAX je kolagulant, síran hlinitý také. Koupíte to ale asi pod jinými obchodními názvy.
Vzhledem k objemu nádrže a cenám všelijakých zázračných přípravků na čištění jezírek bych ale přemýšlel o tom, jestli nebude jednodušší a levnější silně redukovat ryby, a dokoupit něco málo technologie. Přijde mi to trochu systematičtější... :)

host - 149.82 (?), 31.7.2011 8:44

Dobrý den, takže dnes ráno jsem změřila PH, a není asi zase až tak hrozné, je necelých 7. Jinak pěnu stále máme, o něco méně, ale je tam pořád. S manželem jsme se domluvili, že vylovíme téměř všechny ryby a znovu pročístíme filtrační jezírko, od jara rostliny hrozně moc narostly, tak je osekáme a necháme jen trochu. Jinak i dle vašich rad určitě přidáme i filtr. Kdyby někoho ještě něco napadlo ohledně té pěny, budu ráda za každou radu.  Koupila jsem tekuty vločkovač a zjiskřovač do bazenů, zn. KingPoll, ale mám strach ho použít, složení na výrobku bohužel nepíšou a značku, kterou jste mi doporučovali jsem nesehnala (jen na internetu a to ve velkém balení). Jestli jste někdo stejný druh tohoto přípravku použil v jezírku dejte mi prosím vědět, nechci s tím nadělat ještě více škody. Jinak voda až tak zelená neni, ve sklenici je na pohled snesitelná a děti bych (kdyby bylo počasí) do takové vody klidně vykoupat pustila, jen ta pěna není pěkná.

Děkuji za rady Samková

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025