Síťkou jsem to již sbíral několikrát, a pár koleček se zeleným sajrajtem z toho už vyvezl na kompost, co se rozvířilo, se usadilo v koupací zóně, kde jsem to odsál vysavačem a jezero se za pár dní zase samo vyčistilo...
Problém je, že se to za pár dní/2-3 týdny zase rozroste a takto bych to mohl dělat pořád dokola :)
Jezírko je staré teď třetím rokem a teprve od podzimu loňského roku začal problém s řasou. Do té doby bylo jezírko krásně čisté, křišťálek až na dno, na kačírku žádná řasa. Rostliny si živořily, protože živiny jim sežrala filtrace a všechno se zdálo ok. Když rozhrabu kačírek pod rostlinama, nemají tam nasyslený žádný sajrajt :)
Teď jde voda ze skimmeru čerpadlem (16.000l/h, relálně tak 10-12) do filtrace a zní se vrací do jezírka, kde je vývod napojený na drenážní potrubí, které vede pod kačírek (na fotce to ještě není vidět, dodělal sem to nedávno. Čili čistá a okysličená voda z filtru jde přímo pod kačírek.
Druhé čerpadlo(15.000l/h) mám pak položené na dně a má jen cirkulační účinky. Točí vodu aby nestála.
Myslíte že by pomohlo přidat masivní vzduchování? případně poraďte typ, který je výkonný, ale velmi tichý.
Rád bych našel příčinu růstu řasy.