Dne 2.8.2015 jsem napsala dotaz, na jak dlouho mám vypnout UV lampu po použití přípravku Vodnář proti řasám... po aplikaci jsme vypnuli lampu na pár dní, zpozorovala jsem, že asi na 10 dní přestaly růst lekníny (ale pak zase vykvetly). Píšu sem proto, abych jen uvedla, jak výrobek proti řasám zafungoval a musím poznamenat, že jsme v loni vyzkoušeli některé přípravky, které neměly téměř žádný účinek. Po vodnáři (asi za týden po aplikaci) je jezírko dodnes křišťálově čisté a ani v těch největších vedrech řasy nenarostly-konečně jsou vidět všechny oblázky a kamínky a je nádherně vidět až na dno. Podle předchozích příspěvků je výrobek asi samá chemie,...to jako laik nemůžu posoudit, ale kromě mírné přestávky v kvetení u leknínů jsme nic jiného nezpozorovali, rybky a rostlinky všechny přežily a vykvetly, z jezírka pijí a koupou se ptáci, chodí z něj pít sousedův pes... tak si myslím, že to asi nebude tak strašná chemie, která by nějak zvlášť škodila. Možná se mýlím, ale voda v jezírku je přepychová...