Zdravím, jezírko jsem začal budovat loni na konci léta, místo bazénu. Na základě mnoha diskuzí, článků a konzultací se známými (a také panem Hrkalem), jsem zvolil tento typ filtrace. Mám objem jezírka cca. 55-60 m3, rozměr 10x7m, koupací, bez ryb. Koupací část je 3x5m, 210cm hluboká, zbytek od 40-80cm. Čerpadlo Aquamax premium 12000. V podstatě identická sestava, o které píšete. V jezírku mám kosatce, stulíky, lekníny a další. Rostliny mám tak na 60-70% cílového stavu, potřebuji ještě dosázet tak 20-30 kosatců, abych měl plnou, plánovanou čistící zónu. Letos jsem k čerpadlu dokoupil 55W lampu TMC. Tu jsem koupil poté, co se mi začala tvořit jednobuněčná řasa (nebo sinice) a jezírko se zakalilo. Efekt se dostavil do týdně, funguje to skvěle. Skimmer mám zapojen na samostatné čerpadlo Jebao, jelikož to Aquamaxu hodně bralo výkon. Kdybych to věděl, koupil jsem model 16000, bohužel... U jezírka mě chybí dodělat celý jeden břeh, potůček a část jednoho břehu. Zbytek mám molo a terasu. Aktuálně mám vodu perfektně čistou, pouze 1x týdně odkaluji. Bydlíme na samotě, u lesa a mezi loukami, takže mám dost velký biologicky spad do vody. Odkalování je trochu alchymie, ale už to začínám mít odladěné :) Aktuální teplota je 23C. Čerpadlo jede nonstop, včetně letošní zimy, kdy bylo přes měsíc v kuse po nulou, bydlíme v 500m n.m. Vše naprosto bez problémů. Skimmer jsem samozřejmě na zimu vyndal. Mohu tedy tuto sestavu doporučit. Má to určitě svoje mouchy, ale pomalu s ní učím zacházet a problémy pokud možno maximálně eliminovat.