Jaké rybky chovat

host - 152.10 (?) 
19.1.2011 20:17, zobrazeno: 29111x

ahoj mam jezírko asi 3x2 metry a je asi 50 cm hluboke, má to cenu chovat v něm rybky?? a kdyš jo tak jaké?? díky patrik

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 19.1.2011 22:25

Karas(šubunkin, zlatý, komety...), jelec jesen zlatý, nebo modrý, perlín, slunka, ostroretka, hrouzek obecný, prostě malé ryby. Jestli je ale nemáš kde zimovat, třeba ve staré vaně ve sklepě, tak si pořiď jenom karasy. Když dáš na hladinu desky polystyrenu, aby to nepromrzlo až na dno a voda nebude otrávená od nečistot(odkalovat), tak přežijou. Nezaškodí tak jednou za týden provrtat aku vrtačkou dírku v ledu, aby odešly plyny. Karas nejspíš vydrží úplně všechno. I zamrznutí v ledu. Co ale zaručeně nepřežije žádná ryba je občasná návštěva zmlsaných koček, lačnících po čerstvé svačince s nádechem lovu. Kup na zkoušku pár karasů a uvidíš. Bacha na zdravotní stav.Taky jsem takhle začínal.Hodně štěstí.

host - 216.107 (?), 20.1.2011 16:34

oki tak díky

host - 121.238 (?), 21.1.2011 12:18

Jarda, mne krasne prezivaju aj slnecnice. Dokonca pred rokom som to mal zamrznute bez vzduchopvania aj 2 tyzdne. Hlbka asi 80 cm. Su to nezmary a mam aj mlad radove 1-2 cm.

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 21.1.2011 12:54

Někdy člověka překvapí, co jsou některé druhy schopné vydržet, když jsou samozřejmě zdravé. Chce si to nejspíš otestovat a pak jich dát víc.

host - 152.10 (?), 23.1.2011 18:06

ahoj tak jsem to jezírko zvětšil celkova hloubka je 120 cm udělal jsem 2x1.5 m mnělčinu navíc tak je to velké asi 4.5 x3 m mnělčina je hluboká asi 55 cm tak uvydim jak jse jim tam tedkom bude dařit.dostal jsem od kmaráda jesetery velké a mněří 142 cm a 99 cm tak jsem to kvuly nim trochu zvětšil, no uvydíme jak jse jim bude dařit kdyby to nemnělo cenu tak velké ryby tam chovat tak mi dejte vědět.Jo a chtěl jsem se zeptat jaka je maximalní kapacita ryb do takového jezírka díky patrik

host - 209.88 (?), 24.1.2011 10:52

Jeseter velký-Acipenser sturio je pro tvoje jezírko moc velká ryba.  Hodil by se ti tam spíš Jeseter malý-Acipenser ruthenus. Jestli můžeš, zvětši to aspoň nad 20 m3, nebo je dej někomu, kdo to má podstatně větší. Jestli teda máš to, cos psal. V malém jezírku se totiž musí neustále něčemu vyhýbat, dost se kroutit a moc se neprojede, takže se utahá, nebo zchromne a dlouho nevydrží. Hlavně se ti tam nesmí rozrůst dlouhá řasa. Když se do ní zamotá, tak je jasnej. Přeju ti samozřejmě, any se ti nic podobného nestalo.

Já mám 35 m3, několik jseterů a vyzu velkou, takže jsem také zvědavý, jak dlouho ji tam budu moct mít, než mě naznačí, že to mám zvětšit, aby se mohla aspoň překulit.

Vyza žere-podzim 2010

Tady se můžeš mrknout na moji vyzu a na mém kanále v youtube je toho s jesetery samozřejmě víc. Co se týče množství ryb, někde jsem viděl takový výpočet, podle kubatury, ale spíš uvažuj zozumně. Já jsem si to třeba docela přerybnil co do možného počtu, ale počítám s přirozeným úbytkem vlivem úmrtnosti a predace.

Kde tvůj kamarád proboha sehnal jestera velkého??? Jednoho bych bral.

host - 152.10 (?), 24.1.2011 14:15

ahoj kamarád je chová už má i 67 kilo krásného jesetera velkého mněří kolem 2 metru a jinak má same menší kolem 1-1.5 metru oni se mu vytírají.

host - 180.10 (?), 9.6.2011 12:45

Pokud je malé jezírko doporučuji chovat ohrožené ryby z naší přírody, kterým hrozí vyhubení a stále nejsou chráněny zákonem. Jsou to slunka obecná, která byla vytlačena z původních lokalit agresivní střevličkou východní, dále hořavku duhovou, která potřebuje k rozmnožování škeble a nášeho zlatého karase obecného, který je na tom nejhůř, téměř všude vytlačen nepůvodním karasem stříbřitým. Po namnožení těchto velmi vzácných ryb je umístit do dalších přírodních lokalit, které nejsou zamořeny střevličkou východní a karasem stříbřitým.    Rudolf

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz