...tak považuji za povinnost podělit se zkušeností s našim jezírkem jelikož jsem většinu informací čerpal z tohoto diskuzního serveru.
Jezírko jsme vybudovali před dvěma lety, použil jsem EPDM folii a jelikož jsme vždy měli bazén, mělo mít i opravdu malou koupací zonu s vestavěnými stěnami ze ztraceného bednění, objem jezírka je asi 8-9 m3. Velkou neznámou byl výběr filtrace, což se později ukázalo jako velmi jednoduché. Pán který mi dodával komponenty jako čerpadlo, folii a pp textilii mi doporučil místo filtrace pouze filtrování skrz tuto pp textílii s informací, že drahé filtrace je pouze komerční záležitost a tahání peněz z kapes zákazníka - musím potvrdit že měl pravdu a děkuji mu.
Nyní se dostávám teprve k tématu tohoto vlákna, už od předloňska používám Golem S a zatím velká spokojenost, pouze letos to nějak déle s ideálním vyčištěním jezírka trvá. Čekal jsem až bude mít teplota vody nad 10° a pak jsem aplikoval "golema", ale bez zjevného účinku, přisuzuji to skutečnosti, že jsem zbytek balení nechal přemrznout v garáži. Po aplikaci z nového balení je voda již po 3 dnech znatelně čistější. Ještě uvažuji o zakoupení UV lampy kterou budu využívat na mezidobí mezi spuštěním filtrace a použitím bakterií, ty mrchy řasy rostou snad i v zimě.