Filtrace Tripond - stoji za to?

host - 129.77 (?) 
27.6.2012 12:22

Ahoj, mas to zapojene cerpadlove nebo gravitacne? Jake cerpadlo (prutok)? Zkousel jsi laborovat snizeni/zvyseni prutoku jaky to ma vliv na ucinnost vortexu? Mas k tomu original media nebo kupovana zvlast? Pokud orig. media, jsou ok? Ma tam tedy ten vortex smysl, zustane v nem prevazna vetsina bordelu nebo propluje dal do kartacu?

Dik V.

host - 176.2 (?), 27.6.2012 12:37

Voda jde do guly/skimru, přes čerpadlo v šachtě do lampy a filtru. Čerpadlo jebai eco 16000. A opravdu nevím jak to je s vortexem, musel bych u toho sedět dýl a pozorovat. Není to moje jezírko, ani filtr. Ale filtr. media jsou originál k tomu tripondu.

host - 234.42 (?), 27.6.2012 19:38

já gravitačně, tripond 3 má mít průtok max.6000l/h

čerpadlo má dávat max 8200l ale převýšení je 2m takže podle křivky by mělo dávat nějakých 5000l.

snížení průtoku jsem zkoušel ale na plavající bordel moc vliv nemělo bylo vidět jak to proud nese.

nemám skimer a přemýšlel jsem že bych ho přidal a pak nějaká spojovací nadrž odkud by teprve sálo čerpadlo -tím by se snížil průtok ještě víc.

zvýšit se nedá pak nestíhá dotíkat voda a čerpadlo saje vzduch

to samé jak někdo tvrdil (na jiném vláknu tady..) že hladina je stejná jak v jezírku tak ve vortexu a dál..vortex je vždy níž a komory ještě méně..I když je přítok 110KG

a těžko se porovnává kolik je bordelu pod kartáči -když je zvedneš rozvýříš a nevydíš.. a ve vortexu je něco na dně-možná kdyby se to rozvýřilo bude poměr voda bordel stejný..

ale z druhé strany mám ryby teprve malé tímpádem malé h... a jezírko celkově čisté.

Takže se třeba ůčinost jakoby zvýší s většíma rybama..

media original, myslím že ok. ale mám necelý rok..

Smysl asi má jen jsem chtěl zvýšit učinost (když už to zabírá tolik prostoru)

Zdeněk

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025