Co s kaprem?



      
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?) 
21.12.2008 15:08

Vůbec nic se nestalo, normálně toho kapra snězte.  Někdo mi jednou říkal, že takovýto kapr je dokonce ještě chutnější.  Uvidíte, že si na něm pochutnáte stejně jako jindy.

Já kapra nakládám na 24 hodin.  Smíchám 3 lžíce oleje, 1 lžíci sojové omáčky, 1 lžíci worčestru,  1 lžíci ostrého kečupu, trochu soli a pepře.  Druhý den ho obalím v trojobalu a usmažím.  Je to příjemná změna, maso je křehké a šťavnaté.   Zdravím - Daniela.

  
         
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 239.39 (?), 21.12.2008 18:13

Taky bych ho v pohodě zbodnul. A ještě k přípravě. Nepíšu nic nového, ale řízky před obalováním potřeme naškrábaným česnekem a necháme na hromádce asi 20 minut proležet. Kapr po usmažení není tím česnekem ani cítit, ale ta chuť. Kapr je pro mě bez této úpravy fádní záležitost. Musíte, kdo tak nečiníte, to zkusit. Vystoupí báječná chuť kapřího masa.

   
host - 91.52 (?), 21.12.2008 20:01

Kdo dělá z kapra polévku a nemá v ní rád jikry / je to jak krupicová polévka / a nechce je vyhodit, zkuste z nih udělat kulaté knedlíčky do polévky stejně jako z jater. Je to jednoduché, dobré a dají se dát třeba do mrazáku na pozdější použití. Může se přidat třeba i trochu masa z hlavy nebo z vnitřností. Vyzkoušejte, není to špatné.

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 77.39 (?), 21.12.2008 20:57

Usmažné kousky kaprů, které se nesnědí - většinou ocasy - zaleju ve sklenici okurkovým nálevem. Za pár dní v porchích kapra změknou drobné kosti a po silvestovské noci chutnají skvěle.

         
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 21.12.2008 23:44

To je prima nápad, je to jako na způsob pečenáčů.  Musím to vyzkoušet!  Zdravím - Daniela.

            
host - 91.21 (?), 21.12.2008 23:58

Co takhle zalít bílím vínem.

               
host - 241.251 (?), 22.12.2008 11:43
Pro fajnšmekry - lze zalít i býlým vínem. Vzhledem ke jménu fóra - ZAHRADA - ovšem navrhuji zalít BÝLÍM a víno vynechat.
                  
host - 143.205 (?), 22.12.2008 12:29

Po silvestrovské noci tj. po 7 dnech bych je nevzala ani kdyby byly zalité konakem Napoleonem.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 22.12.2008 20:08

To byste udělala chybu. Teprve po týdnu jsou správně prosáklé nálevem. Ostatně právě dnes v televizi "Kluci v akci" nabízeli téměř shodný recept - a divte se - taky pro Silvestr!

                     
host - 136.34 (?), 23.12.2008 17:05

Tuším že něco podobného dělal na Berounce Ota Pavel a říkal tomu hamťavý drobečky.Do láku patří ještě cibule.Hezké svátky přeje Pepík

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika