No asi největší chybu jsem udělal při stavbě jezírka, špatně vyřešené okraje a to tak, že mi kouká fólie nad vodou... měl jsem tam udělat takový "okop", aby se dala fólie zamaskovat (např kameny, placáky atd.). Takhle zbytečně zkracuji životnost fólie, když je nechráněná. No a jako druhou (menší) chybu si vyčítám, že jsem kopal jen do dvou metrů a né více. Tenkrát mi to "bohatě" stačilo, ale jelikož jsem mohl kopat hlouběji a neudělal to, tak to si teď vyčítám no. Vzduchovací kameny mám v létě umístěny na "prstenci - odskoku" v hloubce 1m, tam mám v koších vysázeny ty stulíky a lekníny. Takže nemíchají vodu v nejhlubší části (to je prohlubeň tak 3*3m s hloubkou 2 až 2,2m). A naopak v zimě používám pouze jeden vzduchovací kámen a ještě ho přetáhnu do mělčiny, aby vodu nemíchal už vůbec! Zapojení filtrací je takovéto - ČERPADLO 15m3/h (není na dně prohlubně/jezírka, ale na tom prstenci s 1m hloubky - z důvodu, aby byla v prohlubni voda co nejchladnější a nepromíchávala se) - TLAKOVÁ FILTRACE pro 30m3 s UV 55W (ta byla první a nestačila) - PRŮTOKOVÁ FILTRACE pro 36m3 (předloni koupená a vše OK) - a pak už jen přepadem do KASKÁDY. UV zapínám jen dle potřeby (např. když se zakalý voda řasou - párkrát v létě a na podzim). Ke pstruhům - přesně jak píšeš... dokuď mají granule, tak je nic jiného nezajímá (v tomhle jsou blbý jako tágo). Loni se mi vytřeli karásci a já se těšil jak je budou chodit lovit do mělčiny... no skončilo to tak, že se musím zbavit asi 50-60 karásků až budu dělat za rok výlov! :-) Ale letos jsem na ně připravenej! Nasadil jsem tam v zimě dva okounky (10cm malé, aby nežrali násadu pstruhů) a ti se právě v mělčině pohybují, takže letošní potěr určitě vychytají!