Bubnový filtr made in Škrovád
|
|
|
|
|
|
|
exn - Stříbrný Zahrádkář (165) - 247.250 (?) 15.3.2016 22:18
Mám praktickou zkušenost se 100mikron sítem. Bude samozřejmě záležet na výkonu čerpadla honícího vodu a konstrukční řešení filtru, ale počítejte cca 1 hodinu (pro první ucpání) do neprůchodnosti síta. Dále se intervaly budou ještě zkracovat (instalatéři té postupně vzniklé usazenině říkají sanitr + řasa). Bez ostřiku to nemá řešení.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 17.210 (?), 16.3.2016 9:25
Bubnovy filter je dost zlozita a nakladna zalezitost. Mna by zaujimalo, ci je efekt tak vyrazny, oproti napriklad jednoduhsiemu filtru so strbinovym sitom. Ci toto vsetko stoji za to. V strbinovom filtry sa skoro nema co poruchat a da sa vycistit za minutu. Bubnovy filter ma aj zlozite riadenie - elektroniku, vela casti, co moze znicit vodny kamen ci rastuci biofilm a riasy. Rad by som poznal skusenosti ludi, co maju bubnovy filter rok ci dva, aby zhodnotili ake su uskalia s prevadzkou, s cim su starosti a ako sa im zlepsila cistota vody.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 17.210 (?), 17.3.2016 9:22
To je mi jasne, co pisete. Ak mam biofiltraciu a pred nou bubnovy fiter, tak mi to znizi pracu s cistenim biofiltru. Na druhej strane, cistenie biofiltru moze byt pomerne jednoduche a naopak udrzba bubnoveho moze byt velmi zlozita a problematicka. Po case sa na materialoch, co su v styku s vodou chytia mikroorganizmy a zarastu sito, alebo aj ostatne casti filtra. Neviem, kolko je s tymto starosti, ci zostava bubon+biofilter je menej problematicka a pohodlnejsia nez strbinove sito+biofilter. Zalezi asi aj od konstrukcie filtra. Tiez je otazka, ci zostava bubon+biofilter dramaticky zmeni cistotu vody v jazierku oproti strbinovemu+biofilter. Zatial som si precital viacmenej skusenosti o konstrukcii a testovani filtrov. Vdaka p. Hrkalovi a exn, ze sa podelili o tie svoje skusenosti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 86.49 (?), 20.3.2016 11:28
Zdravím
Vím že to sem nepatří, ale máte už zapnutou filtraci?
Někde jsem se dočetl, že jakmile je voda na nad 5°C je dobré zapnout filtraci. Nerad bych však něco uspěchal
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.136 (?), 20.3.2016 17:48
Ste ma predbehli. Presne toto som uvazoval, ked som v jazierku zbadal plavat prvu zabu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|