Zelená voda v bazénu

host - 0.190 (?) 
7.8.2016 21:01

No a právě časem zjistíte, že údržba bazénu je otrava a už vůbec velká otrava, když voda zezelená a pořád testerem měříte a místo koupání jste otrok bazénu. Pořádný bazén slouží nám a polovinu roku se dá koupat. Také bych jel někam na jezera, jenomže přijdu utahaný z práce a musím dělat taky něco doma. Šup do bazénu a hned se cítím líp a osvěžení máme doma. Na nadzemním bazénu jsem byl otrávený z údržby a pak se trochu člověk utěšil, že děcka mají radost. Na prázdniny postavit, na podzim schovat, měl jsem z toho depku, jak něco zase rupne, kdy budu zas lepit plachtu, zakrýt, odkrýt, chemie, voda 😭 a stále dokola. Teď si navečer zaplavu v super vodě bez chlóru 😂 a říkám si, zlaté koupátko, hodně mě naučilo😉.

Dasty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 245.29 (?), 7.8.2016 23:40

Ja si toho našeho taky nemusím všímat.Je to obyčejný AZURO vodu máme čistou a i teplou.Akorád jednou tejdně propláchnu písek ve filtraci a toť vše a to musíte i u toho vašeho veledíla.

host - 0.190 (?), 8.8.2016 7:26

Pár let zpátky bych odpověděl podobně, jako Vy a ještě bych se pyšnil nízkou cenou. Jenomže jste velmi zjednodušil údržbu bazénu. Nepopírám, že se filtrace proplachuje, bez ohledu na velikost bazénu. Avšak jak často. Pořádný bazén má kryt, koupeme se často pod krytem,  do vody nepadá hmyz a prach. A jenom tím se pořádný bazén neliší od koupátka, opakoval bych se. Například kvalitní bezchlórovou údržbu za 20 tisíc kaček do nadzemního bazénu za podobnou cenu nedáte, ztrácí se filozofie levného a přitom drahého ve skutečnosti se starostmi. A s chlórem. Debata nás dvou bude nekonečná, pokračoval bych až Vy budete mít pořádný bazén. 😉

Dasty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 245.29 (?), 8.8.2016 8:54

Já jsem u našeho koupátka údržbu omezil jenom na proplachování jednou týdně.O zbytek se postará automatika.Dalo by se vyřešit i to proplachování automamicky, což asi nemáte ani Vy.Jinak velikost bazénu nemá vliv na to jak je provedena údržba bazénu.I u koupátka může být automatika jako u toho Vašeho veledíla.Pak už je rozdíl jenom v té velikosti.

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 150.232 (?), 8.8.2016 14:48

Musím napsat, že se u téhle debaty bavím.

Je přeci úplně jedno, jestli má koupátko 15 nebo 70m3 . Princip je pořád stejný. Jestli má někdo zelenou vodu je jen otázkou toho, jestli pochopil princip fungování bazénu a naučil se s ním zacházet. Udržovat čistou vodu v jezírku s rybami je mnohem vyšší level.

Za sebe můžu říct, že u zapuštěných koupátek s posuvným krytem vidím tolik nevýhod a tak malý rozdíl v užitnosti (oproti nadzemním koupátkům), že jsem ušetřené peníze (a mnoóóho dalších) raději investoval do okolí bazénu a přilehlé části zahrady. Kdybych chtěl zamachrovat, tak napíšu, že kdo se nekoupe pod palmami, jako by se nekoupal...

host - 21.14 (?), 8.8.2016 15:36

Snad ani netřeba nějak odpovídat, Vy si zaplavete s rybičkami. Já jsem našel tolik nevýhod u koupátek nad zemí, že jsem postavil pořádný bazén. Zatím debatuji s koupátky. Třeba se ozve  další majitel pořádného bazénu bez chlóru. 😉

host - 21.14 (?), 8.8.2016 15:44

Beny není jedno, jak velký je bazén. Chyba u koupátka se snadno zvládne výměnou vody. Na pořádném bazénu se ukáže, jak je dezinfekce účinná, jelikož výměna 70 m3 není žádná zadnice.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz