voda v bazénu
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.243 (?) 7.6.2008 12:20, zobrazeno: 255237x
Dobrý den, prosím o radu jak vyčistit a udržet čistou vodu v bazénu.Přesto že je ph i chlor v pořádku, zdá se mi že přípravky jako je flokulant, alg,tablety atd.vůbec nefungují.Vždy se nám podaří vodu o něco zlepšit, ale nikdy ne vyčistit.Pořád je zelená že není ani vidět na dnoPoužíváme pískovou filtraci a solární plachtu.Děkuji Jitka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.243 (?), 7.6.2008 17:27
Děkuji za radu, ale ještě se zeptám jestli má po celuo tu dobu běžet filtrace.Jitka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.243 (?), 7.6.2008 18:00
Znovu děkuji za radu.To je pro mně úplná novinka.Takže myslíte že ta zásadní chyba kterou děláme je že tam naperem chloršok ,alg i vločkovač současně?Říkáte že se jejich funkce takhle vyruší?Pereme se s tímhle problémem už třetí sezonu.Ještě se Vás zeptám, jek dlouho myslíte že bude trvat než se voda vyčistí?Moc děkuji Jitka
|
|
|
|
|
|
|
Daniela. - Diamantový Zahrádkář (1262) - 204.208 (?), 7.6.2008 23:48
Jitko, jak se zdá, tak jsem správně odhadla chybu, kterou jste dělala. Ano, jednotlivé přípravky na úpravu vody se nesmí aplikovat najednou! Pokud dodržíte alespoň 6 ti hodinové odstupy mezi jednotlivými aplikacemi, mohla byste dosáhnout čiré vody za 24 hodin. Na konci je třeba znova vyprat filtr. Potom už udržujete vodu jen pomocí chloru v tabletách a hlídáte Ph. Filtr pak stačí prát 1 x za měsíc, nebo podle potřeby, když stoupne tlak na manometru (po vyprání filtru tlak na manometru vždy klesne). Záleží na tom, kolik lidí se v bazénu koupe, kolik prachu a nečistot tam napadá. To už je ale hračka... Napište, jak to dopadlo - tentokrát už to musí vyjít!!! Zdraví - Daniela.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.243 (?), 8.6.2008 17:30
Moc děkuji, všechno udělám jak radíte a pak dám vědět jak to dopadlo.Ještě se zeptám jestli bazén přikrýt nebo nechat odkrytý.Koupili jsme asi před 14ti dny solární plachtu, protože se nám zdálo že se chlór z bazénu strašně rychle ztrácí.Ale ta plachta vypadá že už je na odpis, ty bublinky se na několika místech spojily a udělaly takové puchýře.Jitka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|