Stavba Azuro bazenu

host - 148.1 (?) 
17.8.2012 20:53, zobrazeno: 29391x

Prosím o radu. Chci si pořídit oválný bazén Azuro 3,6 x 7m. Chci ho postavit - zapustit celý do země. Místo pro něho mám ve svahu, tak cca 30-40stupňů, písčitá půda. Někdo mi radí dát do vykopané díry na zpevnění země velké kameny, pak na to udělat betonové dno. Někdo jiný tvrdí, že stačí jen betonové dno. Problém je do místa, kde chci umístit bazén, velké kameny dopravit, muselo by se to na kolečkách. Nic jiného tam neprojede. Máte někdo zkušenosti se stavbou bazénu ve svahu a na písčité půdě? děkuji za rady.

host - 70.38 (?), 18.8.2012 11:24

Ty velké kameny by se vám špatně v díře rovnaly a zadusávaly. Zkoušel jsem to loni když jsem betonoval podobnou desku pod bazén. Taky se mě technika k výkopu nedostala a tak vše ručně - výkop, kameny i beton míchačkou - byl to očistec na zemi wink  Pod deskou má být udusaná drenážní štěrková deska asi 15 cm. Velké kameny nejdou pořádně poskládat, jsou mezi nimi mezery a celkově je s nimi práce na prd. Nechal jsem si nakonec dovézt fůru štěrku 16/32. Krásně se to vozí, rovná i dusá. Pak se na to udělá 10-15cm betonová deska (já míchal doma 1:4)  s kari sítí asi uprostřed a je hotovo.

V díře jsem měl šlaukváhou vyměřené a zatlučené kolíky, na kterých jsem měl značky do jaké výšky přijde štěrk a do jaké pak beton. Práce trvala od rána až do večera v 5 lidech. 2 míchali beton, 2 vozili a já byl v díře a rovnal a betonoval. Hodně zdaru při práci. Letos už vše hotovo a od konce dubna si už jen lebedíme u bazénu laugh

host - 113.70 (?), 14.9.2012 19:09

Zdravím, využiju tohle téma. Kopu díru pro bazén Azuro 400 a mám to v mírném svahu. Jedna strana bude zakopaná asi 70-80 cm hluboko a druhá bude asi 30-40 cm. Kopu to vlastnoručně a po odkopání asi 20cm ornice (černé půdy) jsem narazil na jíl a po včerejším celodenním dešti mám v díře, která už je skoro celá vykopaná asi 10cm vody. Mám obyvy z toho, že když tam dám bazén a tu stranu co je více v zemi zakopaná obliju betonem. Tak se mi bude pod bazénem držet voda. Betonovat bych to chtěl jen do půlky bazénu. Na výšku až po okraj, ale po obvodě jen půl bazénu a zbytek hlína. Tak se ptám bude po osazení bazénu a celodenním dešti pod bazénem voda? Bude to jakoby vana? A jestli ano co udělat abych tu vodu odvedl. Uvažoval jsem nějaký trativod. Vrtákem do země navrtat díru a zasypat to nějakým hrubším kamenem. Jenže problém je že nevím jak je ta vrstva jílu silná, abych nevrtal 2 m díru a pořád nic. Máte nějaké jiné řešení nebo nemám mít obavy

host - 70.38 (?), 16.9.2012 15:25

Spodní voda je problém, řeší se to takto : po obvodu výkopu se položí drenážní hadice - taková ta žlutá perforovaná stačí průměr 50mm a konce se vyvedou mimo výkop - buď se udělá trativod, nebo sběrná šachta. Pak se do výkopu dá drenážní štěrková vrstva asi 10-15cm na kterou se udělá betonová deska.

host - 113.70 (?), 16.9.2012 16:36

Ona to až tak spodní voda nebyla jelikož celý den a noc pršelo tak to byla dešťová voda. Po jednom odčerpání se už voda neoběvila, ale mám obavy až když tam bude bazén aby tam neteklo kolem bazénových stěn když bude pršet

Dasty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 245.29 (?), 14.10.2012 8:58

Já bych rád taky zapustil AZURO a navíc bych chtěl do dna zabetonovat výpustní gulu.Má někdo toto udělané?Určitě to je praktická věc, protože se nemusí na zimu používat ponorné čerpadlo abych odčerpal vodu pod vratnou trysku.Toto by šlo čerpadlem filtrace.

host - 130.2 (?), 14.10.2012 9:51

Voda z bazénu jde lehce odčerpat pomocí bazénového vysavače.

Dasty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 245.29 (?), 14.10.2012 12:50

Což to já vím, ale tento způsob je pohodlnější a nehledě na to, že tam chci udělat odbočku na hlídání hladiny a automatické dopouštění vody.Prostě chci udělat vše pro to abych měl do budoucna co nejméně práce s údržbou a mohl se vzdálit na delší dobu a nevracet se plnej obav zda nebude místo bazénu jenom brčálník nebo prázdnej bazén a zadřený čerpadlo.

host - 113.70 (?), 14.10.2012 18:56

A co tak sundat hadici od vratné trysky a nebo hadice co vede od vratné trysky odpojit od filtrace a voda teče samospádem

Dasty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 245.29 (?), 18.10.2012 16:15

I kdybych odmontoval PE hadici od vratné trysky tak se nedostanu pod tuto trysku a stejně musím něčím odčerpávat.Filtraci mám výš než bazén.Hadice "husí krky" u bazénu nemám, jelikož je to akorát na odpis čerpadla při jejich prasknutí.A jak jsem psal v dotazu chci namontovat výpustní gulu i proto, že chci udělat odbočku na měření výšky hladiny a automatické dopouštění.A to nejde napojit ani na vratnou trysku ani na skimer.Rozvaděč včetně digitálního teploměru na regulaci solárka, čidla průtoku a hlídání hladiny jsem již udělal.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz