Solární systém k bazénu Avenberg SE100

host - 52.13 (?) 
25.4.2012 13:34, zobrazeno: 38029x

Dobrý den, zajímal by mě váš názor na solární ohřev pro bazény či užitkovou vodu s označením Avenberg SE100 či Avenberg SE180, který ohřívá vodu pomocí vakuových trubic, který se začal houfně prodávat různě v eshopech a hlavně na Aukru. Líbí se mi design a dle toho co píšou je to o něčem jiném než klasické Mountfielďácké ohřevy za poloviční cenu.

Avenberg
Avenberg

host - 228.109 (?), 6.5.2012 11:15

Dobrý den,

mam Avenberg SE100 a naprosta spokojenost, sice pocatecni start je pomalejsi, ale jakmile se "rozjede" je to skutecne neco jineho nez obycejny ohrevy. Dle meho pohledu se skutecne vyplati...

Tomas

host - 181.5 (?), 6.5.2012 20:29

Dobry den, znamy si to koupil a uz nikdy vice - katastrofalni zpracovani, chybejici dily, po sestaveni mu netesnily tesneni kolem trubic a tekla mu z nich voda. Kdyz se snazil reklamovat tak se pouze vymlouvali a prd z toho. Po zakoupeni narazil na tuto referenci, ale to uz bylo pozde. A takovych bude pribyvat. Sice jsem mu rikal, ze to bude sunt, kdyz je to za skoro polovicni cenu, co se to bezne prodava, ale on to kvuli cene nakonec koupil a taky na to doplatil, tak bacha na to. Radsi koupit od kvalitniho vyrobce, nebo se na to vykaslat a koupit klasicke plastove - u tech aspon vite, ze funguji.

Petr

host - 252.166 (?), 6.5.2012 22:43

diky za referenciu, myslim ze som nebol jediny naivny kto o tom minimalne vazne uvazoval. Je to pekne svinstvo...

host - 168.14 (?), 11.5.2012 7:44

Také jsme zakoupili solární systém AVENBERG SE100 přes Aukro. Sice jsem ze začátku dumal jak to celé připojím, ale výsledek je úžasný. Takhle ohřátý bazén jsme v tuto dobu ještě neměli a za investované peníze je to super! V této ceně koupíte tak plastovou desku, která nic moc nefunguje. I když bylo celý den zataženo, voda v zásobníku byla vlažná. Když je hezky, tak už pod ní v poledne neudržíte ruku. Detailní zpracování stojanu není buhví co, ale za ty prachy super výsledek!

host - 68.88 (?), 28.5.2012 6:51

Zdravím, můžete mi tedy někdo vložit zapojení funkčního ohřevu, nebo to stačí zapojit jako klasické plastové solárko?

děkuji, teplicevpoho@seznam.cz

host - 36.20 (?), 22.7.2014 7:08

Dobry den. Taky jsem zakoupil solarni system ale nemužu přijit na to jak to zapojit. Když jsem to zapojil tak po chvili mi to začlo všude kolem kroužku tect nevim co dělat prosim o radu. Mam to na ohřev bazenu. Děkuji za radu. zublici@seznam.cz

host - 131.85 (?), 11.5.2012 10:16

Se zájmem jsem si přečetl recenzi na kterou odkazuje toto fórum. Myslím, že se jedná o typického českého packala, který to vymyslel tak až to přemyslel. A ještě se k tomu pochlubí jak si k tomu vzal instalatéra! Ono je samo o sobě ten článek, jako kolik bylo stupňů a snad chybí kdy si ještě došli "odskočit"...Ani se nedivím, že to nešel reklamovat. Není se totiž čemu divit, když nezajistil kohoutem odtok vody z nádrže, samotíží pak odtekla a přirozeně musel nastat podtlak. Je to jen fyzika... Ono se na tom totiž nemá co stát - jedná se o jednoduchý systém. Švagr koupil toto zařízení na Aukro za 4000 Kč a za tuto cenu je to perpetum mobile! Náš problém je, že už nevíme kam tu horkou vodu dávat, protože každy den máme nahřáto 100 litrů v zásobníku :-). Nepotřebovali jsme vymýšlet žádnou složitost. Stačily nám dvě hadice a dva ventily. Nepřipojili jsme to k filtraci, ale udělali samostatný okruh. Jednoduše doplňujeme do bazénu teplou vodu mimo filtrační zařízení. Jedná se o dobrou myšlenku, oproti plastovému Mountfieldu je to dobrý produkt a skleněné trubice dělají zázraky. Prodejci bych vytknul návod k obsluze a způsob balení který je nedostatečný, česká pošta nám doručila zařízení poškozené, ale prodejce jej ochotně vyměnil.

Složený systém AVENBERG
Složený systém AVENBERG

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 217.4 (?), 11.5.2012 11:24
Jestli Vás dobře chápu, tak ohřátou vodu vypustíte a novou napustíte. To není moc praktické, tak je to správně při ohřevu bazénu? Očekával bych průtokový ohřev, s malým průtokem přes zásobník.

host - 131.85 (?), 11.5.2012 14:37

Vzhledem k výkonnosti systému a generování množství v zásobníku jsme takto bazén rychle nahřály za 3 dny téměř na 30 stupňů. Byl to nejrychlejší způsob jednorázového ohřevu. Průtok nám systém také umožňuje, máme samostatné čerpadlo mimo filtraci bazénu, zatím jej nevyužíváme, protože je teplota dostačující.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz