Dobrý den, také připojuji něco pro inspiraci.
Po několika letech experimentování s různými mobilními bazény to nakonec skončilo takto: Bazén s nafukovacím límcem, cca 5x1m, tovární filtrace 4m3/hod, vyřazené kolektory, kartušová filtracve bez vložky, dílenský vysavač a bouda.
Kolektory jsem získal zdarma - popraskané, demontoval, zaletoval, nastříkl černým matem a přetěsnil silikonem sklo. Protože jsem nechtěl omezit průtok pískovým filtrem, z důvodu získání vodního sloupce cca 2m, přidal jsem pomocné čerpadlo z kartušového filtru, připojeného k T kusu výstupu vody z filtru do bazénu. Výstup z kartuše je opět rozdvojen do hadic 3/4" vedoucí ke spodní straně koletorů. Horní strana je svedena hadicemi pod hladinu bazénu. Při plném průtoku je teplotní rozdíl cca 1 stupeň. Během slunečného dne se voda ohřeje ze 20 ráno na 25 večer, atd. Už jsme měli i 30 st. Aby toho nebylo málo, využil jsem průmyslový vysavač a tlačnou stranu připojil k 50 mm hadici, připojené k děrované PVC trubce, připevněné k závažím na dně bazénu. Je to příjemná bublinová masáž, po odzátkování konce trubky je to gejzír se silnými masážními účinky. Dále jsem využil polohu na filtru výpouštění, opět rozdvojil na hadici k vypuštění (zazátkovanou) a hadici vedoucí nad bazén, ze které je bezvadná vrchní masáž. Více je zřejmé z fotek.