No nemyslím si, že litr kyseliny solné v 20 kubíkách vody je nebezpečný poměr 1:20 000.
Ono v těch tabletách je jak kyselina solná, tak i modrá skalice a další chemie.
Já na začátku sezony upravím Ph kyselinou (neustále se nám totiž zvyšuje) naleju pořádnou dávku sava a nechám bazén přikrytý a občas filtruju, po pár dnech přidám cca 80g modré skalice a pak už jen upravuju Ph a cca jednou za 14 dní naleju 1,5l sava. Takto mě úprava vody vyjde na cca 400,- a hlavně je voda stále čistá.
Několik let jsem používal kupované Ph-, tablety chloru, tablety 5in1, vločkovače, chloršok a luxoval řasy, čekal než bude vidět na dno, abych mohl opět luxovat, opět proplach pískové filtrace... no celkem hrůza, plno práce, plno chemie, náklady skoro 2 tis. a voda všelijaká, mléčná, zelená,hnědá. A já i syn jako ekzemysti... věčně suchá svědivá kůže a přitom Ph i chlor byl perfektní, takže já jsem s prodávanou chemií pro bazény skončil před 2 lety.
Soused do stejně velikého bazénu aplikoval bazénovou chemii za 600 a vodu ještě nemá čistou a jen filtruje, luxuje a koupat se nemůže, přitom voda ze stejného vodovodu a po zimě vše upravil a stejnak se mu voda po pár slunečných dnech zkazila.