Na trubce jsou malé nerezové háčky v roztečích na normální obdélníkovou plachtu a na tyto háčky jde pověsit normální plachta za oka která jsou součástí této plachty.Nebo na bublinkovou plachtu jde do těchto háčků dát něco jako skřipec o kšand.Navíjet i rozvíjet na bazén to právě zvládne jeden člověk, jelikož je navíjecí trubka na ložiskách a tím to nemá skoro žádný odpor.Na rozvíjení mám duralovou trubku s háčky do kterých přichtím volný konec plachty, kterou držím na jedné straně a pomocí této trubky rozvinu plachtu nad bazénem sám.Nátěr proveden barvou (snad to správně napíšu) HAMERITE.Nerezaví to ani po 3 letech.Válec je novodurová trubka průměr 110 mm.
Dobrý den, rád přidám taky jeden tip. Udělal jsem si naviják z novoduru a aby se teplem neprohybal, je uvnitř zabudovaný čtyřhranný jekl, ten je uložen v silonových čepech. Protože mám slanou technologii tak by mi kovový oxidoval. Je v provozu už tři roky a funguje parádně. Pásy jsem koupil v metráži a uchyty na plachtu jsou taky z plastu.