2 čerpadla

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 217.58 (?) 
26.5.2012 8:14
Záleží na možném průtokovém množství přes solár vs filtrace. Jinak dané množství vody potřebuje přefiltrovat. Když se snažíte vodu ohřívat s min průtokem, tak se voda nepřefiltruje. Když to porovnám, tak voda u bazénu s ohřevem, kdy filtraci spínal termostat na plastovém panelu a běžela krátce s vyššími teplotami vs ohřev s delší dobou chodu a nižšími teplotami na vstupu a výstupu výměníku, tak se voda kazí daleko méně a je třeba méně chemie. Velké teploty přímo zapojeného plastového kolektoru způsobují vyšší ztráty.

host - 142.159 (?), 7.10.2012 1:40

Taky jsem řešil problém, že ze solárního ohřevu vyhnalo filtrační čerpadlo během chvilky teplou vodu a pak se nestíhala ohřát. Nakonec jsem to vyřešil odbočkami z hlavního potrubí a samostatným okruhem s malým oběhovým čerpadlem z kotle, které je spínáno příložným (trubkovým) termostatem. Na čerpadle filtru mám časový spínač a spouštím ho ráno nebo večer. Jen je potřeba dát na okruh tohoto čerpadla zpětný ventil, jinak silnější čerpadlo prožene zpět vodu přes chladný solár. Během pár dní mám v bazénu 24-26 stupnů.

Dasty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 245.29 (?), 7.10.2012 22:07

Já jsem dal za filtraci do potrubí ventil a před ním jsem udělal odbočku do soláru a za ventilem se vrací voda ze soláru do hlavního vratného potrubí.Ventilem si nareguluju poměr v jakém teče voda přes solár.Pro řádnou funkci solárních panelů píšou v návodech asi cca 250l za hodinu.Nepotřebuju žádné další čerpadlo a výsledek je dobrý.Když je velké teplo tak otevřu vetil na plno a do soláru nejde nic.Jinak jsem se už ponaučil, že k bazénové technologii nepoužívám nic jiného než vše v plastu a žádné hadice.Plastové hadice maji moc malou výdrž, křehnou a praskaji a všechno ostatní než plast chlorová voda dost žere.

host - 215.37 (?), 14.12.2012 13:11

cit. za 2 minuty bol uplne chladny (plastovy solar)-prisilna filtracia. Prosim Vas, to ze ten solarny panel ochladne ma este viac schopnost absorbovat teplo z okolia. 1. na prijem a bilanciu preneseneho slnecneho tepla to ma zanedbatelny vyznam, prave naopak. Teply solarny panel odovzdava/ v pripade ze je teplota vzduchu nizsia ako teplota panelu/ do okolia ziarenim a vedenim. 2. v pripade ze je teplota vody v bazene nizsia ako teplota vzduchu v okoli, tak solarny panel ziskava z ovzdusia dodatocne teplo vedenim a nie len solarne. S pozdravom. AG

host - 242.229 (?), 6.6.2013 13:40

Nějak to funguje, ale voda ze soláru padá.

Po cca půl hodině přestane malá filtrace čerpat, pak zapnu třeba na minutu velkou a malá zase půl hodiny čerpá a pak konec.

Nevíte jak to udělat aby mi voda nepadala?

Děkuji

host - 245.29 (?), 6.6.2013 13:54

Je potřeba aby bylo všechno perfektně utěsněné.Někudy tam jde vzuch.Jinak pokud je to dobře utěsněný tak jednou stranou to může vytéct do bazénu, ale druhou to musí vzniklím podtlakem nasát vodu z bazénu(pokud to dobře těsní).

host - 242.229 (?), 13.6.2013 9:42

Nevím, snad to mám dobře utěsněné, kolem soláru nikde ani kapka vody všechny spoje jsou suché.

Voda stále padá, prostě po výkon malého čerpadla stále slábne a slábne až do bazénu neteče nic.

Stačí na minutku zapnout velkou filtraci a zase začne malé čerpadlo fungovat a pak zase slábne a slábne...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky13:14
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz