řez rododendronu
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 132.221 (?), 3.5.2008 21:12, zobrazeno: 40139x
Mám asi 7 roků rododendron, který každý rok nádherně kvete /téměř nejsou vidět listy/, ale nyní začínám mít problém s tím, že docela slušně roste do šířky i výšky a já bych ho ráda udržela nižší. Chtěla bych ho udržet ve výšce cca do 1 m řezem, nejsem si ale jistá jestli ho tím neodsoudím k záhubě nebo zlikviduju kvetení. Může někdo poradit? Díky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.15 (?), 14.5.2008 14:31
Máte pravdu! Rhododendron snáší řez ale jen slabě. Záleží na tom jak je velký. Uříznout 2-4 větve ročně a postupně si řez rozdělit na několik let. Krásně se zmladí a nové větve vyrostou ze spících oček.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 179.6 (?), 16.5.2008 21:33
Ze své skušenosti vím, že se dá řezat bez problémů a nemusí to být ani postuně! Pokud je rostlina v dobré formě, zvládne to. Je dobré ji na to připravit, dobře zalévat a dostatečně hnojit!! Pak můžete skracovat o kolik chcete!!!
|
|
|
|
|
|
|
preclik - Stříbrný Zahrádkář (129) - 175.134 (?), 16.5.2008 21:58
Asi záleží na tom, kde rododendron roste, jaké má podmínky. Má-li dobré, nebojte se ho ořezat, ale prosím po odkvětu. Nechte ho ještě kvést. Je také pravda, že příští rok nepokvete, ale pak zase začne a bude krásný. Zkusím připojit pár fotek, jak brutálně jsme rododendrn zredukovali a jak vypadal po dvou letech. Ten pařízek vpředu jsem několikrák Roudapem přesvědčovala, že nemá obrážet, ten nezašel sám!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.190 (?), 14.3.2017 18:21
sSnímky keřů rododendronu nejsou totožné. Po zásahu jsou na nímku topoly v pozadí a po dvou letech vzorstlý strom. To je jako v pohádce a ani pozad budov nešsaoiuhlasí.
|
|
|
|
|
|
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 144.41 (?), 14.3.2017 22:58
Ale ano, budou to ty samé keře, akorát foceno je z trochu jiného místa a zhruba o 90 stupňů pootočeno - je tam vidět stejná fasáda sousední stavby a i kousek té vzrostlé borovice je na první fotce vidět.
Řez rhododendronů ke opravdu radikální, ale jak je vidět, pěkně ho snesly.
Josef.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|