Nemocný rhododendron
|
|
|
|
|
|
|
|
Verajs - (14) - 89.29 (?), 6.7.2010 18:27, zobrazeno: 56394x
Dobrý den, ráda bych se zeptala, co je to za nemoc. Loni jsem si koupila Rhodo. Zimu přečkal v pohodě v původním květináči, než jsem našla stálé místo. Přesadila jsem ho na stinné místo a do hrabanky a zčervenaly mu listy a začaly se kroutit. Děkuji za radu. Veronika
|
|
|
|
|
|
|
host - 217.129 (?), 6.7.2010 20:35
skusil by som vhodny cas vykopat a kupil bud raselinu alebo zemino pre rhodo. Zasadil do nej. Mohlo by sa to zlepsit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 6.7.2010 21:32
|
|
|
|
|
|
|
Verajs - (14) - 89.29 (?), 7.7.2010 18:53
Všem moc děkuji za radu. Přeschnout nemohly, měli jsme ze zahradu jednu dobu jezero :-(( Červené listy jsem dnes ostříhala, vykopala jsem je, udělala velkou jámu plnou hrabanky a dala je zpátky. Na kořenech jsem si všimla nějakých bílých kuliček. Kdyby jste náhodou věděli, o co jde, budu ráda za nápovědu :-) No a budu shánět hnůj. Myslíte, že by stačil granulovaný? Děkuji. Verča
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 7.7.2010 20:35
Horňácko. Moravsko-slovenské pomezí. I když mi rodiče celý život tvrdili, že je u nás půda vápenatá, tak já si to tedy nemyslím. Bude spíš slabě kyselá, podle kytek, co mi tu roste a co ne a taky podle skladby plevelů Kdysi jsme to i testovali, ale výsledek byl takový nejistý...
Byla by to krása, kdyby byly zdravé. Ale do pupenů mi klade ta potvora, co způsobuje zasychání, takže polovina nevykvete a na tom jednom místě, kde se jim nedařilo, tak tam vypadaly vážně, že je s nima konec Teď jsou popravené, než je zase letní sucha zdecimují. Chtěla jsem sem hodit nějaké fotky a zjistila jsem, že je nemám ani pořádně nafocené Tak jenom něco málo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|