Lze zaměnit rašelina za hrabanku z lesa při výsadbě vřesovištních rostlin?

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 248.54 (?) 
31.7.2008 23:37

Já jsem vždy rozevlátý a vše dělám velké :D , určitě jste zmínil i velmi důležitý bod - zálivku, rašelinomilné rostliny povětšinou preferují i masivní zálivku.Je to u Rododendronů a borůvek nejčastější bolest - nedostatečná zálivka

host - 84.188 (?), 31.7.2008 23:44

Nevím, zda to patří právě do tohoto vlákna, ale zajímalo by mě, jak "kompatibilní" jsou azalky a rododendrony co do nároků na půdu, světlo atd. Jinými slovy, přesadil jsem azalku na nové místo, uchytila se bez problémů, kvetla jako o život - bude se na stejném místě dařit i rododendronu?

Jaký je ta azalka kultivar nevím, protože jsem ji zachránil ze staré zanedbané zahrady, kde si zanedlouho bude její nový majitel stavět Legohaus. Kvete oranžově.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 248.54 (?), 1.8.2008 22:44

Určitě se snažte dopřát oběma rostlinám hodně rašeliny, vody a hnojiva. Osobně mám sice pocit, že azylky jsou o něco odolnější, ale je to skutečně velmi subjektivní zkušenost.

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 1.8.2008 23:32

Azalky a rododendrony mají naprosto stejné nároky na půdu, ve které jsou pěstovány. Ještě doplním pana Alího - to hnojivo bych volila Organo-minerální hnojivo pro azalky a rododendrony.  Je to ideální zdroj organických látek a živin pro všechny druhy kyselomilných rostlin - nejen azalky a rododendrony, ale je také vhodné pro kanadské borůvky a například i vřesy.  Toto hnojivo má vysoký obsah draslíku, který zesiluje buněčnou strukturu rostliny a vylepšuje kvetení.  Zdravím - Daniela.

host - 54.27 (?), 15.3.2009 23:02

Rododendron nám roste na zahradě u plotu odjakživa a to v normální těžší jílovité půdě. Źádnou hrabanku a žádné hnojení pod něho nedáváme. Maximálně v zimě za holomrazů ho občas zalejeme odpadní vodou z kýblu. Je to vidět na listech, za mrazů se ty listy jakoby sesýchají. Je odjakživa vysoký asi 2 metry.  Kvete každý rok.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz