Azalka venkovni - množení

host - 12.18 (?) 
27.7.2016 14:58

Nějak mi to nedá, abych nezareagovala. Já jsem koupila azalku a mám ji na zahrádce několik let Nevím jaká to je, mě se lí bila barva oranžová a druhá bílá. Tu oranžovou jsem zkoušela namnožit tak, že jsem nalomila větévku a zahrnula. Ta uschla. Přidávala jsem substrát na azalky a už jsem si ji nevšímala. Po nějaké době jsem okopávala a vykopla větvičku s kořínky. Zasadila jsem ji a krásně roste. Letos jsem tak vykopla zase 2 větvičky s kořínkama při pletí. Opět 2 nové rostlinky a daří se jim. Toto jsem zkoušela i bílou, ale tam se nedaří. Tak jsem na větévce trošku narušila povrch za spoda a zahrnula substrátem a zapíchla drát, aby se větvička neuvolnila. Zatím nevím, jak to dopadlo a jestli bude nová rostlinka. Byla bych ráda. Je hezké koupit si novou rostlinku, ale mě baví to množení. Sice mám pořád stejnou barvu, ale to nevadí, hlavně, že pokvetou. 

host - 15.58 (?), 31.8.2016 12:01

Zdravím všechny milovníky zahrádky! Také já jsem se pokusila s množením azalek venkovních..Od každé barvy jsem provedla zkušební řízky a byla v očekávání, kolik se jich chytne.Z 48 řízků se mi chytlo 5 rostlinek..které se už teď bohatě rozrůstají.Je to sice málo z toho množství, ale i tak mne to potěšilo..jde to, ale asi člověk dělá někde chybu, že to nevyjde úspěšněji..

host - 58.240 (?), 31.8.2016 22:17

A teď už vás jenom natáhnout na skřipec a mučit, abychom z vás dostali nějaké podrobnosti, jaké řízky, kdy, do čeho... těch 10 % napoprvé je docela úspěch!   pH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz