Lečo



host - 176.18 (?)
31.5.2009 20:37

Sterilované lečo: 1,25kg paprik, 1kg rajčat, 0,25kg cibule, špetka pepře, sůl. Papriku na proužky, rajčata na kolečka, cibuli na kostičky - do kastrolu, osolit, opepřit, dusit 10min. Plnit do sklenic, uzavřít a sterilovat 45min. při 100°C. Dobrou chuť!   Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 60.252 (?), 31.5.2009 17:36, zobrazeno: 66037x

má niekto osvedčený a rýchly recept na spracovanie rajčín a papriky na lečo alebo do mäsa?

   
host - 176.18 (?), 31.5.2009 20:37

Sterilované lečo: 1,25kg paprik, 1kg rajčat, 0,25kg cibule, špetka pepře, sůl. Papriku na proužky, rajčata na kolečka, cibuli na kostičky - do kastrolu, osolit, opepřit, dusit 10min. Plnit do sklenic, uzavřít a sterilovat 45min. při 100°C. Dobrou chuť!   Lída

      
host - 60.252 (?), 1.6.2009 19:55

Lído, ďakujem,keď bude sezona, nabehnem na to.

   
Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?), 1.6.2009 20:02

na sterilování vám dám tip, jež vám ušetří spoustyyyy práce :)

pokud máte horkovzdučnou troubu s pořádným nastavením teploty, tak pak sterilujte lečo na 140 stupních tak 20 minut a je to :) a do trouby dáte najednou klidně i 10-12 sklenic...

   
babima - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 143.253 (?), 24.8.2009 22:59

Tak já dělám lečo tak že do sklenice nacpu papriku nakrájenou na kolečka osolím a na ni dám rajčata také osolím, vše je v syrovém stavu mírně podliji vodou a zavařím vytáhnu až na 100°C a vařím asi 10min pak stáhnu azavařuji ještě15min.Je to rychlé pak jen usmažím cibulku vyklopím lečo aje oběd.Ještě se mě nic nezkazilo, ale opravdu to chce vytáhnou na tu stovku.Marie

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.10 (?), 25.8.2009 8:03

Dělám to taky tak, jen napřed zeleninu posolím, počkám, až pustí šťávu a teprve pak nacpu do sklenic. Vleze se tam toho víc.
   Co se týče zavařování v horkovzdušné troubě - měl bych strach, jestli je těsnění víček na takovou teplotu dimenzované.

         
babima - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 143.253 (?), 26.8.2009 22:15

Tak s horkovzdušnou troubou nemám zkušenosti, já zavařuji v zavadřovacím hrnci na sporáku.Ale chtěla bych si koupit elektrický zavařovací hrnec viděla jsem jej v marketu.pokud někdo vlastníte tento hrnec byla bych ráda kdybych se dozvěděla jakou máte zkušenost.Marie

            
host - 252.191 (?), 4.9.2009 22:46
zdravim... zavařovaci hrnec uz mam druhou sezonu.. je fakt vyborny.. je drahy, ale vyplati se... proste zapnete do elektriky a nastavite teplotu podle navodu, co vlaste delate.. zda ovoce, zeleninu ci maso... je to beztarostne..a hlavne neprekazi na sporaku... proste dela praci za vas.,.. vy po urcite dobe jsi jen vyzvedete sklenice z vody a nechate vychladnout a zkontrolujete zda se chytli sklenice dobre,,,... doporucuji... mamzel mi to koupil... protoze v sadu a na zahradce toho bylo hodne... a do ted nelituje a dokonce vytvari sve vlastni vyrobky a sterilizuje.. bavi ho stim pracovat... kupte si ho.,.. penize se vam vzapeti vrati,,,, alespon me se urcite to vyplatilo... žanet
               
radi - (26) - 178.227 (?), 4.9.2009 23:06

Prosím o vysvětlení, jakým způsobem se mi peníze "v zápětí vrátí"? Nechápu to. Děkuji za odpověď.

                  
host - 185.138 (?), 5.9.2009 10:38

Prodáte to zavařené lečo.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika