Hezký den, i já bych si letos konečně chtela založit zahradu. Práce kolem domu máme již hotovy, ted jen vse správne rozvrhnout. Proto bych prosím ptrebovala poradit, jaké květiny kde zasadit. Některá místa mám již naplanovana (výklenek o rozmerech cca 2x3m - rododendrony), výklenek cca 4x3m hortenzie, azalky a nějaké traviny, časem trvalky. Nejvíce potřebuji poradit, co zasadit na jihozápadní stranu, kde v létě cca od 11 hod. až do večera svítí sluníčko? Zatím mám nakoupeny cibuloviny a nějaké trvalky, zbytek bych chtěla prozatím vyřešit květinami zasazenými v květináči. Prosím tedy, které trvalky se hodí do takovéhoto místa? Chtela bych nakoupit během léta a na podzim pak zasadit. Jedná se ale opravdu o místo, kde skoro celý den praží slunce. Nepište mi prosím, at sednu k internetu a vše prostuduji, jaká květina co snáší... Mám dvě malé děti a na tohleto bohužel cas nemám. Moc děkuji za rady :-)
Vzkaz pro paní Marii... Máte nádhernou zahradu, fotky jsem zkoukla několikrát a opravdu klobouk dolu :-)