Durman

lumatkov - (15) - 78.128 (?) 
17.2.2010 17:06

Dobrý den, děkuji za odpověd.Máte pravdu.Už se poptávám po jiné rostlině, ale zatím to výpadá bledě.Snad budu mít štěstí a když to nevýjde půjdu si ji koupit někam do květinářství.

Smékalka - (27) - 144.218 (?), 11.4.2010 19:17

Jaké barvy ho máte?My máme růžový žlutý.Ze zkušenosti vím, že růžový pučí dřív než žlutý.A také je na podzim uřežeme, občas přes zimu zalejeme, najaře vyhodíme ven.Chvíli jim to trvá, ale znovu vypučí.Tak to nevzdávejte, vydžte,vyhodit ho můžete kdykoliv.Někde v diskusi o durmanech jsem poslala fotky, skuste to najít.

Smékalka - (27) - 144.218 (?), 14.4.2010 12:28

Je to téma"Mladý durman, co s ním"

Lenka 22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (122) - 88.167 (?), 14.4.2010 12:44

Já měla s durmanem- andělskou trumpetou bledě modrou, podobnou zkušenost. Nejdříve mi vyschl, pak jsem jej přelila v naději, že jej zachráním a seřízla. Původní cca 120 cm" kolík" mi vyhynul, ale ze spodu mi vyrazil druhý. Když byl již větší, tak jsem jej s nadějí dala do zahrady a abych jej " chránila", protože se mi zdal mladý, tak jsem jej nechala v květináči. Začal hynout, tak jsem jej chtěla šoupnout do záhonu květinek. No, v životě jsem neviděla tolik mravenců v květináči. Byly tam nechutně velké vajíčka. Protože mi jej bylo líto, tak jsme jej pečlivě očistila, vyplácha kořeny, zasadila a ve větším okruhu dala proti mravencům prášek do pečiva. A začal hezky růst. Na podzim začal hynout. Obžral mi na něm kořeny nějaký hryzec. Tak jsem k němu nedaleko zasadila řebčík královský. Bohužel byly kořeny tak ohryzeny, že durman- trumpeta, zachynul. Na podzim jsem kopupila krásný tmavě fialový v Hornbachu. Zbyly mi po něm pouze semínka, na kterých vyklíčení marně čekám již téměř 2 měsíce. Asi mi není souzeno je pěstovat. Ty bílé durmany- letničky, mírně nažloutlé, se mi povedlo dopěstovat v minulém roce dva, ale jsou letničky.

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 27.5.2011 21:51

Zdravím. Modrý durman vždycky kupuju v Čáslavi Na Kalabousku. Jistě víte, nebo si zjistíte, jakou firmu mám na mysli. Jelikož to z Jablonce máte trochu z ruky, uvažoval bych o nějakém paktu se sosedkami (aby toho bylo víc) a objednat si to s dopravou až domů. Nevím, jak to je se semeny (sám jsem se je pokoušel získat-neúspěšně), ale myslím, že to zahradníci množí pouze vegetativně. Přezimovat to nejde. Modrá forma zdřevnatí a odumře. Teda aspoň mě. Když je dobrý rok, je prostě úžasná a hlavně jiná. Přikládám foto.
PS: Letos jsem u nich byl už dvakrát a ještě je neměli.

Starklova modrá
Starklova modrá
durman modrý 2
durman modrý 2
durman modrý 3
durman modrý 3
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024