Já měla s durmanem- andělskou trumpetou bledě modrou, podobnou zkušenost. Nejdříve mi vyschl, pak jsem jej přelila v naději, že jej zachráním a seřízla. Původní cca 120 cm" kolík" mi vyhynul, ale ze spodu mi vyrazil druhý. Když byl již větší, tak jsem jej s nadějí dala do zahrady a abych jej " chránila", protože se mi zdal mladý, tak jsem jej nechala v květináči. Začal hynout, tak jsem jej chtěla šoupnout do záhonu květinek. No, v životě jsem neviděla tolik mravenců v květináči. Byly tam nechutně velké vajíčka. Protože mi jej bylo líto, tak jsme jej pečlivě očistila, vyplácha kořeny, zasadila a ve větším okruhu dala proti mravencům prášek do pečiva. A začal hezky růst. Na podzim začal hynout. Obžral mi na něm kořeny nějaký hryzec. Tak jsem k němu nedaleko zasadila řebčík královský. Bohužel byly kořeny tak ohryzeny, že durman- trumpeta, zachynul. Na podzim jsem kopupila krásný tmavě fialový v Hornbachu. Zbyly mi po něm pouze semínka, na kterých vyklíčení marně čekám již téměř 2 měsíce. Asi mi není souzeno je pěstovat. Ty bílé durmany- letničky, mírně nažloutlé, se mi povedlo dopěstovat v minulém roce dva, ale jsou letničky.