Callistemon - štětkovec

papaya - (27) - 147.174 (?)
21.5.2011 15:55
Callistemon laevis - štětkovce volně vysazené - Volně vysazenou rostlinu musíme na zimu patřičně zabezpečit. V předchozích dvou zimách stačilo jen vysoko zahrnout kořeny např. mulčem, listím apod. a zbytek rostliny schovat do několikanásobné vrstvy netkané textilie. Ovšem letošní zima byla poněkud drsnější a takto zazimovaným rostlinám omrzla koruna, což by tak nevadilo, ale co hůř, mráz roztrhal kmínky. Ty rostliny, kterým jsme kromě zábalu do netkané textilie udělali sice poněkud nevzhledný domeček z pletiva, vystlaný slámou a zastřešený starým slunečníkem, se tváří zatím zdravě (doba zveřejnění této aktualizace - únor 2009). toto udává jeden z prodejců, má někdo opravdu zkušenosti s celoročním pěstováním venku v zemi? dále bych se chtěl zeptat jestli je možné v tuto roční dobu udělat si náhradní řízek a kde ho nechat zakořenit jestli stačí jako vrba ve vodě či jinak. děkuji za informace Petr
Callistemon laevis venku
Callistemon laevis venku
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 206.152 (?), 19.1.2009 8:20

Semena se vysazuji spis do piscite pudy a udrzuje se vlko ale ne mokro a aby melo teplo.Kvete jenom jednou za rok. Je odolny i na -5 ale jen sem tam snih mu taky nevadi kdyz napadne a hned roztaje ale kdyz porad mrzne tak se mu to neliby. Ma se hnojit na jare a na podzim s hnojivem ktery obsahuje malo fosforu.Elina

host - 163.74 (?), 8.2.2009 18:21

Take mam stetkovec aby kvetl tak se ma ostrihat po odkvetu-na podzim-,a uz v lednu dat do teple mistnosti aby se drive probudil, zacit vice zalevat a ven dat po zmrlych.Pak zacne drive kvest.

host - 230.130 (?), 20.4.2009 14:34

Dobrý den, v roce 2007 (10.7.) jsem napsala příspěvek na toto téma. Nyní jsem si přečetla další příspěvky a nedá mi to, ozvat se znovu. Ten štětkovec stále ještě mám, zapěstovala jsem ho loni na kmínek, už je to docela pořádná rostlina (cca 80 cm). Včera jsem ho přendala z chodby ven na zvykání. přesadila do čerstvé země - jak jsem již tenkrát psala pořád používám stejnou kombinaci. Obsypávám ho drobnými oblázky proti nadměrnému vysychání země. Daří se mu takto pořád dobře a až pokvete, pošlu foto.
Jana

Ella - (7) - 223.132 (?), 21.4.2009 0:28

Po precteni jsem si rekla ze vas asi trochu s temy navody na pestovani strasi.Tato rostlina je mnohem odolnejsi nez vam rikaji, ja ziju v Australii nase nadmorska vyska je 1200 metru, pada snih a mrzne nase stesti je v tom ze snih dlouho nezustane lezet a pres den se otepli.Mam dva kere zasazene venku a zimu prezijou v pohode, nestriham je necham to ne prirode ale muzou se zastrihavat.Ella

Calistemon
Calistemon
Bez názvu
Bez názvu

host - 165.185 (?), 27.5.2009 11:52

Dobrý den,

dostala jsem loni malou rostlinku, vypěstovala jsem do kmínku ale vůbec nevypadá, že by se chystala kvést. Netuším proč. Kvete až po několika letech?

Eva

host - 144.123 (?), 27.5.2009 12:10

Asi bude potrebovat vic casu aby si utvorila korunku.Mozna ze odstranovanim vetvicek ty ktere pokvetou jeste nejsou dobre vyvinute.

host - 140.5 (?), 7.6.2009 8:12

Také jsem si před několika lety koupila malou rostlinku. Za celou dobu co jsem ji měla nekvetla. Asi po 5 letech jsem ztratila trpělivost a vyodila jsem jí. Pak jsem si koupila již kvetoucí keřík, a ten kvete každý rok.
Jana

host - 211.226 (?), 8.6.2009 13:38

Dobrý den

koupila jsem si loni malou rostlinku s jedním květem a když odkvetla tak jsem ji selou zakrátila.Letos mi kvete úžasně na všech výhoncích

Jarka

papaya - (27) - 147.174 (?), 21.5.2011 15:55
Callistemon laevis - štětkovce volně vysazené - Volně vysazenou rostlinu musíme na zimu patřičně zabezpečit. V předchozích dvou zimách stačilo jen vysoko zahrnout kořeny např. mulčem, listím apod. a zbytek rostliny schovat do několikanásobné vrstvy netkané textilie. Ovšem letošní zima byla poněkud drsnější a takto zazimovaným rostlinám omrzla koruna, což by tak nevadilo, ale co hůř, mráz roztrhal kmínky. Ty rostliny, kterým jsme kromě zábalu do netkané textilie udělali sice poněkud nevzhledný domeček z pletiva, vystlaný slámou a zastřešený starým slunečníkem, se tváří zatím zdravě (doba zveřejnění této aktualizace - únor 2009). toto udává jeden z prodejců, má někdo opravdu zkušenosti s celoročním pěstováním venku v zemi? dále bych se chtěl zeptat jestli je možné v tuto roční dobu udělat si náhradní řízek a kde ho nechat zakořenit jestli stačí jako vrba ve vodě či jinak. děkuji za informace Petr
Callistemon laevis venku
Callistemon laevis venku

host - 4.206 (?), 29.10.2009 7:31
dobry den, ja jsem si vypestovala stetkovec ze semen, koupenych pres net, takze to jde!!! rostlinky jsou zatim asi 30cm velke, tak uvidime coz toho jeste vzejde
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz